Augusts 2 BB

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

Kamēr vēl ir saulainas dienas, jābauda atvasara un labas grāmatas! Kādas grāmatas lasītājus gaida Bērnu bibliotēkas jauno grāmatu plauktā? Pašķirsim lappuses.

Mazākajiem lasītājiem patiks Ingrīdas un Dītera Šūbertu sirsnīgās grāmatas. Kā aplaistīt puķes, ja spainis ir caurs un ūdeni tajā nevar atnest? Te Lācim grāmatā “Mans spainis ir caurs” ar padomu talkā nāk uzticamais draugs Ezis. Bet ko darīt, ja Bebra uzbūvētā laiviņa ir maza, taču draugus pavizināt gribas? Jāņem plosts! Vai uz plosta izdosies visiem sakāpt? Tas jālasa grāmatā “Vēl vienam vietas pietiks”.

Ērinas Hanteres Klanu kaķu sērijas “Treju spēks” grāmata “Aptumsums” vēsta par Ugunszvaigznes mazbērniem. Asķepa, Sīļaķepa un Lauvuķepa apdomā pravietojumu, kas pareģo viņu likteni, un mācekļu trijotni smagi nospiež atbildība par klanu nākotni. Tomēr katrs no viņiem slepus ilgojas pēc varas. Lauvuķepa sapņo būt neuzvarams kaujā, Asķepa kāro būt izcila līdere, un Sīļaķepa zina: vienīgi viņš var redzēt klanu patieso pagātni un nākotni. Visu spēki tiek pārbaudīti, kad Pērkona klanam pēkšņi uzbrūk, un četri klani tiek ierauti kaujā, kādu kaķi vēl nekad nav pieredzējuši. Tad pāri mežam krīt tumša ēna, un kāds noslēpumains svešinieks brīdina klanus par drīzām nepatikšanām. Pirmo reizi šķiet, ka Zvaigznes klanam nav atbildes. Turklāt pēkšņi tiek pārbaudīts karotāju kodekss. Ticības krīze draud iznīcināt paaudžu paaudzēs būvētos klanu kaķu dzīves pamatus.

Spraigi notikumi risinās arī Ērinas Hanteres Klanu suņu grāmatā “Suņuvētra”. Nikna cīņa ir sākusies, un neviens suns no tās neizspruks. Nežēlīgais savvaļas suņu vadonis ir pametis savu baru, un Saule ir ieņēmusi viņa vietu, kļūstot par jauno alfu. Suņi cer, ka beidzot spēs dzīvot mierā. Taču Naze un viņas asinssuņi negrasās atkāpties, iekams Leo draugi netiks iznīcināti, un Leo nomāc vīzijas par baismīgu nākotni. Pavisam drīz sāksies suņuvētra - pēdējā kauja...

Kristīnas Olsones spriedzes romānā “Ugunsrats” lasītāju sagaidīs baisi noslēpumi, spokaini notikumi un aizraujoši piedzīvojumi! Hūvunēsetā notiek dīvainas lietas. Remontējot Heidi ģimenes māju, meistars zem grīdas ir atradis vecu bērna kurpīti un rotaļlietu. Nakti pēc nakts plosās negaiss, un Heidi dzird kādu klīstam pa māju. Drīz vien meitene saprot, ka senāk viņu mājā ir noticis kaut kas slikts. Un tā vien šķiet, ka notiks atkal… Heidi strauji apstājās istabas vidū. Skaņa nāca no šūpulīša, ko viņi bija dabūjuši no Bila. Tas lēnām šūpojās no vienas puses uz otru, it kā to kāds kustinātu. Taču istabā bez Heidi neviena nebija.

Par neapdzīvoto Nakts māju klīst daudz nostāstu. Kad četrpadsmit gadus vecais Ričards ievācas pie saviem radiniekiem mazās Belentainas pilsētiņas nomalē, viņš uzzina aizraujošos stāstus. Kādā rudens vakarā Ričards un viņa draugs Toms piezvana uz Nakts māju no telefona būdiņas. Pēc tam neviens netic Ričardam, kad viņš stāsta, ka Tomu apēda telefona klausule. Ričards pierunā kādu citu skolasbiedru palīdzēt viņam noskaidrot, kas notiek Nakts mājā, bet arī šis zēns pazūd, un jau tā vientuļais Ričards paliek pavisam viens. Viņam tic tikai Kārena – klases populārā dumpiniece, kurā viņš ir iemīlējies. Jū Nesbē “Nakts māja” ir romāns par vientulību, drosmi, ļaunumu, draudzību, bojāeju un cerību. Par to, ko mēs varam un ko nevaram saskatīt. Tas ir stāsts par tumšo māju vēl tumšākajā mežā.

Kas vēl ir atrodams jauno grāmatu plauktā? Nāc to izpētīt uz bibliotēku!