Anselms Grīns

„Patiesas laimes grāmatiņa”

Citāts no grāmatas –

„Vislabākais veids, kā neievainot citus, ir priecāties un būt laimīgiem par to, kas mums tiek dots, Kad esam saskaņā ar sevi, mums nav sevi jāpiespiež neievainot citus. Tad mēs citiem nodosim to labvēlību, kuru jūtam paši pret sevi, un prieks, kuru jūtam sevī, pielips arī cietiem. Laimīgajam vairs nav jāievaino citi. Kas ievainots, tam jāievaino citi, lai nejustu pats savu ievainojumu. Kas laimīgs, savu laimi izpaudīs, kaut ko no sava prieka dodot citiem. Prieks plūst tālāk. Laime izplatās.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Džeks Kenfīlds, Marks Viktors Hansens, Eimija Ņūmarka

„Cāļa zupa dvēselei. Laimes meklējumos”

Citāti no grāmatas –

„Laime ir apzināta vēlme, nevis automātiska reakcija.” (M. Bartela.)
 
Katru dienu es sev uzdodu jautājumu: kas man šodien lika justies laimīgai?
(..)
Ir dienas, kad ierakstu: „mans vīrs agri pārnāca mājās”, „grāmatu lasīšana bērniem pirms gulētiešanas”, „smiešanās, runājot ar draudzeni pa telefonu”, „iespēja novietot automašīnu tieši pie ieejas, kad kavējos”.
Bet ir dienas, kad nemaz nav tik viegli, un tad es rakstu: „beidzot es varēju aiziet gulēt”, „spēju palikt mierīga, kad strīdējos ar meitu”, „nebija jāgatavo pusdienas – jau kuro reizi”.
Mana dzīve ir mainījusies. Es aizrautīgi meklēju tikai pozitīvo. Katru dienu.” (Dž. Kvaša.)

Pārbaudīt pieejamību

 

Jozefs Kiršers

„100 soļi līdz laimei”

Citāts no grāmatas –

„Šaubu nav, ka laimīgus mūs dara nevis tas, kas mums pieder, bet gan tas, kā mēs izmantojam to, kas mums pieder. Vai tad neizklausās prātīgi?”

Pārbaudīt pieejamību

 

L. Rons Habbards

„Ceļš uz laimi”

Citāts no grāmatas –

„Par spīti ļaunu cilvēku uzstājībai, ka visi cilvēki ir slikti, visapkārt ir arī daudz labu vīriešu un sieviešu. Tu vari būt pietiekami laimīgs, pazīstot kaut dažus no viņiem.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Anna Voskampa

„Tūkstoš dāvanu”

Grāmatas autore, dalīdamās ar lasītājiem savos mazajos laimes mirkļos, neuzbāzīgi māca pieņemt zaudējumus un sāpes pārvērst dzejā, praktizēt pateicību ikdienā, palēnināt dzīves tempu un ieraudzīt svētību pat sīkumos.

Citāts no grāmatas –

„(..) Vai Dievs tiešām mani mīl? Ja viņš patiesi, dziļi mani mīl, kāpēc viņš liedz to, kas, kā es domāju, man dos dzīves pilnību? Kādēļ es dzīvoju ar tādu atraidītības, nepietiekamības un sāpju izjūtu? Vai tad viņš negrib, lai es būtu laimīga? (..) Es alkstu pēc piepildījuma pasaulē, kas ir badā. Bet no paša Ēdenes dārza pirmsākuma Dievs mums ir noteicis citādu mērķi. (..) Un, raugi, es to esmu atklājusi: viņam patiesi ir pārsteidzoši, slepeni nolūki.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Simons Reinoldss

„Labāk nekā šokolāde”

Citāts no grāmatas –

„Laime nebūt nav nejaušība. Pastāv daudzi pavisam vienkārši paņēmieni, ko var izmantot ikviens, lai dzīvē ienestu vairāk prieka. Vienīgā nelaime – tikai retais zina par šiem paņēmieniem.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Stefans Lermers

„Laimes jaunā psiholoģija”

Citāts no grāmatas –

„Laime ir atkarīga no vecuma. Bērns ārkārtīgi priecājas par spēļu mašīnīti; porša atslēga viņam vēl neko nenozīmē.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Roberts L. Oters

„Par spīti visam – laimīgs”

Citāts no grāmatas –

„Nav tāda cilvēka, kas varētu teikt, ka visu dzīvi ir bijis tikai laimīgs. Ir ļoti svarīgi apzināties, ka tas nav nekas ārkārtējs, ja mūs skar sāpes vai bēdas, rūpes un konflikti. Ar to visu mēs dzīvojam, kopš eksistē cilvēce.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Bilijs Grehems

„Laimes noslēpums”

Citāts no grāmatas –

„Jūs nekļūsiet laimīgi, palielinot citu nepilnības un savas attaisnojot. Tā viegli var atbaidīt savus draugus, upurēt ģimenes laimi un izpostīt savu nākotni.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Barbara Bergere

„Vai tava dzīve ir laimīga?”

Citāts no grāmatas –

„Mēs varam dzīvot neatkarīgu, laimīgu dzīvi, jo laime ir mums iekšēji dabiska esības forma. Tai nav nekāda sakara ar veselību, naudu vai panākumiem. Patiesībā tai nav nekāda sakara ar visu, kas ir ārpus mums, jo mēs varam izdzīvot tikai savas domas, un tas nozīmē, ka nekas ārējs nekādā veidā nevar ietekmēt mūsu laimi, ja vien paši to nepieļaujam.”

Pārbaudīt pieejamību