Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2017. gada 1. līdz 31. martam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā apskatāma fotoizstāde “Mirkļi Rāznas Nacionālajā parkā”.

 

     Par Latgales jūru dēvētais Rāznas ezers ir viens no unikālākajiem ezeriem Latvijā. Rāznas ezera un ar to saistīto sugu un biotopu aizsardzībai 2007. gadā tika izveidots Rāznas Nacionālais parks. Aizsargājamās dabas teritorijas platība ir 60 000 ha un ietver triju novadu teritoriju – Ludzas, Rēzeknes un Dagdas.

 

     Lai popularizētu Rāznas Nacionālā parka vērtības, aktualizētu tīras vides saglabāšanas ideju un iesaistītu radošus cilvēkus vides izglītības darbā, parka administrācija rīkoja fotokonkursu. Aicinājumam, ielūkoties dabā, fiksēt mirkļa noskaņu un konkursa žūrijas vērtējumam iesniegt savus darbus, atsaucās 30 dalībnieki no Rīgas, Ķeguma, Valmieras, Rēzeknes, Ludzas un Dagdas novadiem. 2008. gada oktobrī  notika fotokonkursa darbu izstādes atklāšana Rāznas Nacionālā parka administrācijas telpās. Aizvadītajos gados tā bija apskatāma vairākās bibliotēkās un muzejos – Ludzas, Ciblas, Kārsavas un Zilupes novados.

 

     Atzīmējot Rāznas Nacionālā parka 10 gadu jubileju, izstāde tika papildināta ar Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieku fotogrāfijām.

 

     Aicinām apmeklēt izstādi, lai ieraudzītu, iepazītu un iemīlētu īpaši aizsargājamo dabas teritoriju – Rāznas Nacionālo parku!