Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2019. gada 1. oktobrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 37 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Praktizējošas psiholoģes, personības izaugsmes treneres un seksoloģes A. Al-Asas grāmatā “Māksla būt laimīgai jeb neesi varde verdošā ūdenī” daudzas sievietes atradīs atbildes uz sev aktuāliem jautājumiem, piemēram, kā apzināties savus patiesos mērķus, kā celt pašapziņu, vai ir vērts iepazīties internetā, kā izveidot patiesi tuvas attiecības u. c. Izdevumā iekļauta ne tikai teorija, bet arī praktiski uzdevumi, kuri palīdzēs ātrāk izprast problēmu, tikt ar to galā, pārvarēt krīzi un sasniegt jaunus apvāršņus.

 

      Populārās itāliešu ārstes un pedagoģes M. Montesori  grāmatā “Bērns ģimenē” izklāstītās idejas radīs cieņu pret bērnu un viesīs ticību viņa spējām. Izdevums var kļūt par noderīgu atziņu avotu gan vecākiem, gan audzinātājiem. Grāmatas satura rādītāju skatieties šeit.

 

     Daiļliteratūras jaunieguvumu klāstā G. Rača dzejoļu grāmata “Mīlestība ir”, kurai komplektā nāk CD ar 15 populārām dziesmām jaunās akustiskās versijās.

 

     L. Mednes-Spāres stāstu krājumā “Dziedošās smiltis” galvenā ideja saistās ar to, kas slēpjas vai pastāv aiz ikdienišķās dzīves mazievērotiem notikumiem. Cilvēks atklājas visā savā vēlmju un tieksmju niecīgumā. Krājumā tēloto situāciju psiholoģisko konkrētību raksturo koncentrēts, raupji reālistisks vēstījums ar precīzu laikmeta vides zīmējumu.

 

     Katalāņu rakstnieka Ž. Kabrē romāns “Es atzīstos” ir gara mīlestības vēstule, ko raksta kāds, kurš gadu gadiem bijis spiests dzīvot vientulībā starp senām grāmatām un neizsūdzētiem noslēpumiem, kāds, kurš ir mīlējis neizmērojami un bez nosacījumiem, kāds, kurš jūtas vainīgs tuva cilvēka vardarbīgajā nāvē, kāds, kurš nespēj saprast ļaunumu, kas caurstrāvo visu Rietumu vēsturi. Šī grāmata tiek ierindota mūsu gadsimta spožāko romānu vidū.

 

     M. Pohodņevas un M. Pelša grāmatā “Aliansē pret vēzi” aprakstīts, kā vīrietis cīnās ar savu slimību un kādi ārstniecības augi un sēnes palīdz viņam to pieveikt. Slimības vēsture it kā norisinās lasītāja acu priekšā, un to papildina emocionālas pārdomas par vēža dabu un cilvēka attiecībām ar sevi un sabiedrību, kad viņš atrodas uz robežas starp dzīvību, dzīvi un nāvi. Šī grāmata ir arī par draudzību, cilvēcību un cerību par spīti visam. Uzvara pār vēzi ir ceļš, nebeidzama kauja, kas piespiež mācīties, uzņemties atbildību un izmainīt savu ikdienu. 

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. oktobrī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – katru trešdienu.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti