Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 6. oktobrī iepazīties ar Rēzeknes Centrālo bibliotēku bija ieradušies Rēzeknes 2. vidusskolas 3. b klases skolēni ar klases audzinātāju  Marinu Pavlāni.

 

     Bērni iepriekš dažas reizes bija apmeklējuši pilsētas bērnu bibliotēku, bet uz centrālo atnāca pirmo reizi. Skolēni apskatīja Solvitas Seržantes zīmējumu izstādi “Noticēt sev”, Viktorijas Grappas akvareļu izstādi “Rēzeknes novada sakrālais mantojums” un  Bronislavas Seleckas kabatas kalendāru kolekcijas izstādi “Gads aiz gada”.

 

     Tālāk notika iepazīšanās ar bibliotēkas vēsturi, novadpētniecības tematiskajām un  personāliju mapēm, varēja uzzināt arī par daudzajiem bibliotēkas sniegtajiem pakalpojumiem. Bērni izmēģināja grāmatu meklēšanu bibliotēkas e-katalogā.  Ar lielu sajūsmu tika apmeklēta terase, kur paveras brīnišķīgs  skats uz  Latgales vēstniecību “Gors”.

 

     Skolēni varēja apskatīt arī nesen pie bibliotēkas uzstādīto pakomātu, kurš ikvienam lasītājam nodrošina grāmatu un periodisko izdevumu saņemšanu un nodošanu  ārpus bibliotēkas darba laika.

 

     Bibliotēkas bērnu stūrītim skolēni uzdāvināja no mājām atnestās grāmatiņas, jo – šī taču  ir “Labo darbu nedēļa”.