Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Pēc Kultūras ministrijas izstrādātā rīcības plāna tika īstenots projekta “Grāmatu iepirkuma programma publiskajām bibliotēkām 2022” 2. posms, kura mērķis ir gan atbalstīt krīzes skarto grāmatniecības nozari, gan kvalitatīvi papildināt Latvijas publisko bibliotēku krājumus ar augstvērtīgiem pēdējo gadu izdevumiem.

 

    Šo grāmatu iepirkumu visām Latvijas publiskajām bibliotēkām administrē Latvijas Nacionālā bibliotēka, kas sadarbībā ar bibliotēku, literatūras un grāmatizdevēju jomas ekspertiem sagatavoja iepērkamo grāmatu sarakstu. 

 

     Rēzeknes reģiona publiskajās bibliotēkās nonāks 407 grāmatas par kopējo summu 4273 eiro. Tās saņēma 3 Rēzeknes pilsētas un 29 Rēzeknes reģiona publiskās bibliotēkas, kurās tas būs ļoti nozīmīgs pienesums. Rēzeknes Centrālā bibliotēka saņēma 11 grāmatu eksemplārus 132 eiro vērtībā, Rēzeknes 2. bibliotēka – 11 grāmatu eksemplārus 134 eiro vērtībā, bet Rēzeknes Bērnu bibliotēka – 16 eksemplārus 134 eiro vērtībā. Rēzeknes reģiona bibliotēkas saņēma 369 eksemplārus 3873 eiro vērtībā.

 

     Lai grāmatas nonāktu pie lasītāja, ir paveikts apjomīgs darbs. Paldies Latvijas Nacionālās bibliotēkas speciālistiem par projekta organizēšanu un koordinēšanu! Pateicamies Rēzeknes novada pašvaldībai par transporta nodrošinājumu, paldies mūsu palīgiem par grāmatu saņemšanu bibliotēkā!

 

     Uz tikšanos bibliotēkā! Lasīt ir stilīgi!