Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2020. gadā aprit desmit gadu, kopš Rēzeknes Centrālā bibliotēka (RCB) aktīvi darbojas UNESCO LNK tīklā “Stāstu bibliotēkas”.

 

     16. janvāra pēcpusdienā RCB konferenču zālē noritēja šī gada pirmais pasākums, tikšanās lasītāju klubiņā “LASIs,” un tas bija veltīts stāstniecībai, stāstiem un stāstniekiem. Pasākumu sadarbībā ar RCB rīkoja tās filiālbibliotēka – Rēzeknes 2. bibliotēka.

 

     Ar referātu “Stāsts, kas paceļ” uzstājās Rēzeknes 2. bibliotēkas vecākais bibliotekārs Artūrs Bondars. Viņš stāstīja par stāsta tematu, par tā motīviem un to, kā stāsts pārveidojas, mainoties laikiem un formām. Klātesošie varēja uzzināt arī par to, kādi stāstu pasākumi notiek visā Latvijā un kādi šo gadu laikā ir notikuši RCB. Pasākuma apmeklētāji varēja uzzināt arī to, kā stāstniecība ietekmē indivīda un kopienas pilnveides iespējas, kā arī to, kādi ieguvumi no dalības šajā tīklā un iesaistes stāstniecībā ir bibliotēkai.

 

     Savā pieredzē dalījās un uz RCB desmit gadiem UNESCO LNK tīklā “Stāstu bibliotēkas” atskatījās arī RCB direktore Ruta Suseja.

 

     Pasākums tika noslēgts ar spēles izpēli. Klātesošie tika sadalīti grupās, un katrai no tām pēc sava redzējuma vajadzēja izspēlēt/izstāstīt teiku “Kā radušies Latgales kalni un ezeri”. Grupu atbildes uz šo uzdevumu bija teatrālas, interesantas, jautras un orģinālas. Paldies visiem par dalību un kopā būšanu!