Ziedu burviba Usacova 2024

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 1. līdz 31. oktobrim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā apskatāma rēzeknietes Aleksandras Usačovas atlasa lentīšu gleznu izstāde “Ziedu burvība”.

     Aleksandra Usačova dzimusi Rēzeknes novada Sokolku pagasta Timuškos. Vidējo izglītību ieguvusi Viļānu vidusskolā. Vairāk nekā 30 gadus strādājusi Rēzeknes rajona Centrālajā bibliotēkā. Pašlaik ir pelnītā atpūtā. Brīvajā laikā nodarbojas ar izšūšanu, adīšanu un tamborēšanu. Reizēm, kad nāk iedvesma, raksta dzejoļus par mīlestību, dabu un laika apstākļiem.

     Aleksandra stāsta: “Aizraušanās ar izšūšanu nākusi no mammas. Mājās bija daudz salvešu, spilvenu un dvieļu, kuri izšūti krustdūrienā, satīna dūrienā un rišeljē tehnikā. Tas radīja lauku mājas mājīgumu. Kad man bija apmēram 10 gadu, mamma mani aizveda ciemos pie paziņām. Tur, uz sienas, es ieraudzīju neparastu ainu – lielu dāliju, kas izšūta ar lentēm. Tas atstāja uz mani lielu iespaidu. Gāja gadi, es izaugu, bet šis attēls laiku pa laikam atausa atmiņā. Tā man radās sapnis. Un tikai pirms dažiem gadiem nejauši internetā ieraudzīju video “Izšūšana ar lentēm”. Ar to arī sākās mani rokdarbi. Ziedu tēma manās gleznās nav nejauša. Es piedzimu un izaugu starp lauku puķēm. Arī piemājas dārzā viss mirdzēja un ziedēja dažādās krāsās. Daba rada skaistumu un dziedē dvēseli. Varbūt manas gleznas nav pilnīgas, jo es vēl mācos šo rokdarbu tehniku. Priecāšos, ja apmeklēsiet manu izstādi  un gūsiet pozitīvas emocijas.”

     Laipni gaidīti bibliotēkā!