tinanovs

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

Rēzeknes Centrālā bibliotēka aicina ikvienu interesentu apmeklēt izstādes un pasākumus, kas veltīti ievērojamā literatūrzinātnieka un rakstnieka Jurija Tiņanova 130 gadu jubilejai.

Izstādes norisināsies no 1. līdz 31. oktobrim.

Bibliotēkas abonementā būs skatāma grāmatu izstāde “Jurija Tiņanova piemiņai”, kas sniegs ieskatu Tiņanova biogrāfijā un viņa nozīmīgākajos darbos. Izstāde uzsver Tiņanova dzīves un literārā mantojuma svarīgumu.

Papildus tam abonementā būs apskatāma grafikas lapu izstāde “Jurija Tiņanova tēma Pētera Gleizdāna darbos”. Pēteris Gleizdāns bija ievērojams mākslinieks, pedagogs un ilggadējais Rēzeknes lietišķās mākslas vidusskolas direktors, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles lektors un zinātnisko pētījumu autors laikmetīgajā grafikā.

Tiņanova muzeja darbinieku ierosināts, viņš izveidoja grafikas lapas, kas veltītas Jurijam Tiņanovam, atzīmējot rakstnieka 110. gadadienu, un ar lielu cieņu uzdāvināja tās muzejam.

Izstādē būs aplūkojamas šo grafikas lapu kopijas, kas nāk no Tatjanas Siņeļņikovas personīgā arhīva, ļaujot apmeklētājiem tuvāk iepazīt gan Tiņanovu, gan Gleizdāna māksliniecisko mantojumu.

Savukārt bibliotēkas lasītavā varēs aplūkot izstādi “Literatūrzinātniekam un rakstniekam Jurijam Tiņanovam – 130”, kurā tiks piedāvāti novadpētniecības materiāli par Tiņanovu, kurš bērnībā dzīvoja Rēzeknē un vēlāk kļuva par izcilu literatūras pētnieku un rakstnieku.

Rēzeknes Centrālā bibliotēka aicina skolēnus piedalīties iepazīšanās nodarbībā “Tiņanovs un viņa literārais mantojums”. Nodarbības laikā skolēni iepazīsies ar Jurija Tiņanova dzīvi, viņa ieguldījumu literatūrā un ietekmi uz literatūras attīstību. Nodarbībai var pieteikties, zvanot 64622061 vai rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Visas šīs aktivitātes sniedz iespēju tuvāk iepazīt Jurija Tiņanova ieguldījumu literatūrā, kā arī viņa saikni ar Latgali un Rēzekni.

Laipni gaidīti bibliotēkā!

Noderīgi resursi

Virtuālā izstāde “Jurijs Tiņanovs – jubilejas izstāde”