020524 LV

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2024. gada  2. maijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums papildināts ar 32 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

     Eugenes Eteris un Dainas Vasiļevskas grāmata Bizness jaunajā gadsimtā: izaicinājumi un panākumisakārtota tā, lai lasītājiem sniegtu detalizētu ieskatu pamatjautājumos par labbūtību, sociāli ekonomisko progresu un uzņēmējdarbības nākotni. Mūsdienu sabiedrībai ir nepieciešama skaidra izpratne, pirmkārt, par to, kas notiek mūsdienu biznesā Eiropā un pasaulē, un, otrkārt, par to, ko cilvēki sagaida, uzsākot nelīdzeno ceļu potenciālajā uzņēmējdarbībā.

   

     Cilvēkam nepiemīt ekrāna smadzenes, saka zviedru psihiatrs un publicists Anderss Hansens un šarmantā veidā – evolūcijas perspektīvā – rāda, kādas tomēr piemīt. Zinot, kādai pasaulei ir radītas un kā strādā cilvēka smadzenes, var labāk saprast, kāpēc esam tādi, kādi esam, un kas ir nepieciešams, lai justos labi.

  • Kāpēc ilgstošs stress ir kaitīgs?
  • Kas ir digitālā atkarība?
  • Kā sociālo tīklu lietošana maina attiecības ar reālo pasauli?
  • Vai mobilā telefona klātbūtne veicina spēju koncentrēties? Un gulēt?

    Izdevumā Ekrāna smadzenes iekļauti vērtīgi padomi digitālajam laikmetam.

 

     Britnijas Spīrsas autobiogrāfija Sieviete manī ir drosmīgs un aizkustinošs stāsts par brīvību, slavu, mātes lomu, izdzīvošanu, ticību un cerību. Grāmata ir rakstīta ar apbrīnojamu vaļsirdību un humoru, kas izceļ mūzikas un mīlestības nesalaužamo garu, kā arī to, cik svarīgi sievietēm ir izstāstīt savu stāstu pēc saviem noteikumiem. Beidzot.

 

     Daiļliteratūras jaunieguvumos Ingas Grencbergas jaunākais romāns Marija. Déjà vu. Aktrise Dārta Daneviča par romānu saka: “Sākumā stāsts slēpjas un koķetē ar lasītāju, atklājoties vien tam, kas uzticīgi dodas Marijai līdzi tālajā un arī mežonīgi skaistajā ceļā. Tomēr izšķiroši nozīmīgi nav viņas ārējie piedzīvojumi. Tie ir tikai iesaiņojums Marijas iekšējam ceļam pie sevis. Un agri vai vēlu, brīvprātīgi vai dzīves piespiestiem šis ceļš ir veicams ikvienam no mums.”

 

     Ko tu darītu, ja laimētu milzu naudas summu loterijā? Zanes Nuts jaunākajā romānā Džekpots Evelīna un Reinis mācās vidusskolas pēdējā klasē. Kādu dienu garlaikojoties viņi nopērk divas loterijas biļetes un vienojas iegūto dalīt uz pusēm. Abi nemaz nenojauš, ka, laimējot galveno naudas balvu, dzīve sagriezīsies kājām gaisā. Kārotā bagātība atnesīs ne tikai iespējas, bet arī izaicinājumus, kas liks no jauna paskatīties vienam uz otru un apkārtējiem. Vai abu attiecības izturēs pārbaudījumus?

 

     Rutas Zimnohas sērijā “Vakara romāns” izdotajā grāmatā Vīratēvs dzīve spēj izmest tādus līkumus, kurus cilvēks pat nevar iztēloties. Arī Liliānai, tramīgi gaidot pirmo tikšanos ar vīratēvu, pat prātā neienāk, ka viņas un Askolda gadu starpība būs vismazākais no visiem iespējamiem satraukuma iemesliem. Liliānas dzīve beidzot ir tieši tik perfekta, kā viņa to vienmēr vēlējusies, un sieviete nav gatava samierināties ar tās apdraudējumu. Bet ko tad, ja jāizvēlas starp ideālu fasādi un pašiem tuvākajiem?

 

     Jaunieguvumos vairāki ārzemju rakstnieku asa sižeta romāni: zviedru rakstnieces Luīzes Boijes af Jennesas pretošanās triloģijas otrā daļa Medījums, angļu rakstnieces Ketrinas Kroftas psiholoģiskais trilleris Kāzu viesis. Es neļaušu tev aizmirst, zviedru rakstnieces Annas Jansones detektīvromāns Tavā ēnā un somu rakstnieka Maksa Sēksa kriminālromāns Nomalē.

    

Laipni gaidām bibliotēkā!

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

Līdzīgi raksti