zurnali

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

       Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā šogad pieejams 71 periodiskais izdevums. Laikraksti un žurnāli ir latviešu, angļu, krievu un vācu valodās. Kārtējā mēneša pēdējais žurnāla numurs ir paredzēts lasīšanai uz vietas, bet pārējos izdevumus izsniedzam lasīšanai uz mājām. Laikrakstus gan var lasīt tikai uz vietas lasītavā.

       Pagājušajā gadā tika veikta iedzīvotāju anketēšana ar mērķi uzzināt lasītāju viedokli par Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā pieejamo periodisko izdevumu klāstu un apjomu. No sniegtajām atbildēm secinājām, ka bibliotēkas abonēto periodisko izdevumu piedāvājums  mūsu lasītājus apmierina. Anketēšanas dalībnieku vēlmes un ieteikumus centāmies ņemt vērā veicot periodisko izdevumu parakstīšanu 2024. gadam.

     Mūsu lasītājus joprojām  interesē  žurnāli par vēsturi un zinātni. Tieši šie žurnāli sniedz informāciju par svarīgiem  vēstures notikumiem un izcilām personībām, ļauj labāk izskaidrot pasaulē notiekošos procesus, stāsta par  pārsteidzošiem atklājumiem un tehnoloģiju jaunumiem. Par šīm tēmām var lasīt žurnālos “Nezināmā Vēsture”, “Nezināmā kara vēsture”,  “Ilustrētā Pasaules Vēsture”, “Planētas noslēpumi”, “Ilustrētā Zinātne”,  “Leģendas”, “Latvijas leģendas”, ”Загадки и факты “.

     Tiem, kam patīk saimniekot dārzā, lieti noderēs žurnāli “Dārza Pasaule” un “Praktiskais Latvietis”, “1000 советов дачнику “. Lai dzīves telpā varētu  justies ērti, attīstīt sevi, savus hobijus un būt veseliem, parūpēsies žurnāli “Mūsmājas”, “Lauku māja”, “Dari Pats”, “100  labi padomi”, “Padoms Rokā”, “Country Living”.

       Rokdarbu un kulinārijas cienītāji allaž kādu jaunu ideju varēs pasmelties žurnālos “Anna”, “Burda Style”, “Saimniece”, “ Семеро с ложкой“.

      Tos, kam rūp veselība vai ir interese par psiholoģiju, dziedniecību un astroloģiju, aicinām ielūkoties žurnālos “Veselība”, “Ievas Veselība”, “Annas Psiholoģija”, “Zintnieks”, “Citādā Pasaule”, “Лечебные письма”, “Азбука здоровья”, “Мистика и тайные силы “.

     Arī šogad varēs lasīt iecienītos žurnālus “A12”, “Santa”, “Una”, “Lilita”, “Ievas Stāsti”, “Klubs”, “Patiesā Dzīve”, “Imperfekt” , “Jauns Ok”, “Pērle”“Люблю!“, “Лилит “ ,“ Однако, жизнь!”, populāros iknedēļas žurnālus “Ieva”, ‘Ir”,  “SestDiena”,  “Privātā Dzīve”.

     Lasītavā latviešu un krievu valodā pieejami sekojoši vietējie laikraksti: “Rēzeknes Vēstis, “Панорама Резекне”, reģionālie laikraksti “Rēzeknes Novada Ziņas”, “Vietējā Latgales Avīze”, “Ludzas Zeme”, “Vaduguns”, “Ezerzeme”,  “Latgales Laiks” un Latvijas laikraksti “Diena” , “Latvijas Avīze”, ”Латвийские вести “, “МК – Латвия”, “ Суббота“.

 

      Aicinām apmeklēt mūsu bibliotēkas lasītavu un izvēlēties savām interesēm visatbilstošāko lasāmvielu!