1604 foto LV

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

   16. aprīlī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums papildināts ar 34 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

   Vēsturnieks un pedagogs Valdis Klišāns grāmatāTrakie deviņdesmitiedalās savās atmiņās par piedzīvotajiem kurioziem un atgadījumiem ”trakajos deviņdesmitajos” – laikā, kad sākām šķērsot robežas, iepazīt pasauli un visi kopā iet uz Eiropu. Mainījās cilvēku sadzīve, pagātnē palika deficīts un rindas, apritē nonāca agrāk nepazīstamas preces un jaunas tehnoloģijas, mainījās arī cilvēku savstarpējo attiecību veidi.

 

  Ph.D. Helēnas Skadiņas un Dr.oec. Rositas Zvirgzdiņas izdevumā Pārrobežu biznesa modeļa vadībatiek pētīti biznesa modeļi un biznesa modeļu vides teorētiskie aspekti, lai izprastu, kā BM un modelēšanas vide ietekmē uzņēmuma un vadības funkciju īstenošanu.

 

     Dr. med. Edgara Vasiļevska monogrāfijas Autoimūno slimību ārstēšanas ceļvedis. Ievads integratīvajā un holistiskajā medicīnā tapšanā piedalījušies līdzautori Dr. med. Nataļja Kurjāne, Dr. med. Viktorija Ķēniņa, dr. Guna Vilka, Marina Arisova, Guna Bīlande un dr. Armands Brants. Kas tad ir integratīvā medicīna? Tas dažkārt nav skaidrs pacientiem un reizēm arī pašiem ārstiem. Grāmata dod iespēju atklāt šo “jauno teritoriju”, kura var būt sevišķi svarīga autoimūno slimību pacientiem. Integratīvā medicīna aizvien vairāk tiek izmantota Rietumvalstīs un lēnām ienāk mūsu ikdienā. Tā ir vislabāko uz pētījumiem balstīto Rietumu un Austrumu medicīnas metožu apvienošana vienā veselumā. Grāmata ir vērtīgs un izglītojošs informācijas un pārdomu avots gan slimniekiem, gan medicīnas darbiniekiem un studentiem.

 

    “Ar mīlestību, Pamela ir neparasts autobiogrāfisks darbs, kurā izjusta dzeja savijas ar prozu, ietērpjot vārdos patieso stāstu par Pamelu Andersoni. Autobiogrāfijā Pamela stāsta par bērnību Vankūverā, kad piedzīvoja daudzas grūtības, taču ieguva dziļu mīlestību pret darbu, tieksmi tuvināties ar neiederīgajiem un viņus izprast, un nerimstošu vēlēšanos palīdzēt nelaimē nonākušiem dzīvniekiem. Viņa raksta par vēlāk iegūto slavas spozmi, dzīvi Holivudā un Playboy savrupnamā un to, kā atjēdzās, kļuvusi par tabloīdu ēsmu laikā, kad paparaci nekautrējās likt lietā visus līdzekļus, lai sagrautu cilvēka pašvērtējumu.

 

  Rīdzinieces Rutes Kārkliņas pirmais stāstu krājums  Ellīgi skaisti noslēpumi ir kā iztēles bagāta arhitekta projektēts dzīvojamais nams, kurā katra dzīvesvieta atšķiras no pārējām. Te mājo raiba sabiedrība, un katrs no stāstu tēliem paver savas durvis un ļauj ieskatīties dzīvē, kas pārsteidz ar vienkāršību un reizē – nepārspējamu, spilgtu vienreizīgumu. Grāmatas autore kopā ar vīru un bērniem jau vairāku gadu garumā darbojas kā audžuģimene, tādēļ īpaši tuvu izjūt sociālās atstumtības riskam pakļauto ģimeņu dzīves stāstus. 

 

    Ir tādi brīži, kas var izmainīt visu līdzšinējo dzīvi, pārdalot to divās daļās, pirms un pēc, kas bieži vien vairs nav savienojams kopā. Tad ir jāatrod jauna jēga un reizēm pat jauna mīlestība. Lasiet Dzintras Žuravskas jaunāko romānu Viss izmainījās vienā naktīun sekojiet līdzi galveno varoņu likteņu pavērsieniem.

 

  Mūsu literatūras vecmeistare Daina Avotiņa savā romāna Melnā saulespuķe vēsta par kāda savas dzimtas atzara likteņgaitām. Kā atklāj pati rakstniece, romāna pamatā ir viņas trimdā aizbraukušās pusmāsas vēstules un smeldzīgās ilgas atgriezties mājās. Šīm ilgām piepildīties tomēr nebija lemts, un kāda ziedoša dzīve, svešumā nīkdama, pazaudēja savu saules krāsu. Romānā atspoguļota gan galvenās varones Margas un viņas ģimenes gaitas dzimtenē, gan grūtību pilnais ceļš uz mītnes zemi, gan ikdiena tālajā Kanādā.

 

  Šoreiz jaunieguvumos vairāki ārzemju rakstnieku asa sižeta romāni: amerikāņu rakstnieka Maikla Konelija detektīvromāns Atgriešanās ceļš, dāņu rakstnieka Kristiana Jungersena psiholoģiskās spriedzes romāns Tev izgaistotun amerikāņu rakstnieces Elsī Šovas aizraujošs trilleris par korupciju, noslēpumiem un meliem dziļākajos valdības un mediju slāņos Zirnekļa tīkls.

 

Laipni gaidām bibliotēkā!

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

Līdzīgi raksti