Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Jūnijs ir laiks rotaļām un nebēdnībām. Laiks pludmalei un ceļojumiem. Laiks atpūtai no skolas. Un arī laiks kādai labai grāmatai, kuru lasīt nesteidzīgi. Kas ir bibliotēkas jauno grāmatu plauktā?

 

     Mazajiem lasītsācējiem noderēs sērijas „Es mācos LASĪT” grāmatiņas:  „Skolotājs Ūpis”, „Dakteris Lācis” un „Pavārs Ruksītis”. Grāmatās ir vienkārši un viegli uztverami teikumi, kas rakstīti ar lielajiem burtiem. Vietām pie attēliem ir vārdi, kas rakstīti ar mazajiem burtiem. Tie palīdz labāk saprast tekstu un ilustrācijas, tā mazajiem lasītājiem radot pārliecību par savām spējām. 

 

     Lieliskas idejas, kas ļaus radoši darboties, ietaupīt un rūpēties par dabu, var meklēt grāmatā „Eko bērni”. Grāmata noderēs skolotājiem un vecākiem, meklējot idejas, kā piešķirt jaunu dzīvi lietām, kas citādi nonāktu atkritumos.

 

     Rēzeknes Bērnu bibliotēka aicina piedalīties lielajos vasaras lasīšanas izaicinājumos – izdevniecības „Latvijas Mediji” rīkotajā „Grāmatonā 2023” (līdz 15. augustam) un izdevniecības „Zvaigzne ABC” rīkotajā „Lasīšanas stafetē 2023” (līdz 10. jūlijam). Plašāku informāciju var iegūt bibliotēkā vai lasīšanas izaicinājumu internetvietnēs www.gramatons.lv un www.stafete.lv. Mazliet pašķirsim dažu šo lasīšanas izaicinājumu grāmatu lappuses.

 

     Sērijā „Es lasu ar prieku” ir iznākusi Otfrīda Preislera grāmatas „Mazā raganiņa” saīsinātā un adaptētā versija vieglākai lasīšanai.

 

     Šķiet, ka lielākā daļa bērnu un viņu vecāku jau pazīst rakari Emīlu no Lennebergas. Nu ir iespēja mazā, jaukā, gaišmatainā puisēna piedzīvojumus lasīt vienā grāmatā. Astridas Lindgrēnes „Lennebergas Emīla lielā grāmata” izdevumā ir iekļautas trīs grāmatas:  „Lennebergas Emīls”, „Lennebergas Emīla jaunie nedarbi” un „Lennebergas Emīla dzīve rit tālāk”, kas bagātīgi ilustrētas ar Bjerna Berga zīmējumiem.

 

     Sirsnīgais Sabīnes Bolmanes „Stāsts par mazo Susuriņu, kurš nevarēja aizmigt” vēsta par iemigšanas grūtībām, ar ko sastopas gandrīz vai katrs maza bērna vecāks. Meža dzīvnieki piedāvā katrs savu aizmigšanas variantu, bet neviens mazajam Susuriņam neder. Kā palīdzēt mazajam Susuriņam iemigt?

 

     Jauni piedzīvojumi Bobija Pīrsa grāmatā „Viljams Ventons un Apokalipses ģenerators” sagaida jauno kodu uzlauzēju Viljamu Ventonu. Vai arī šoreiz neparastais puisēns tiks galā un izglābs pasauli no apokaliptiska mēroga katastrofas? Viljama un Iskijas piedzīvojumi Sahāras tuksnesī kopā ar Neiespējamās arheoloģijas nodaļu var sākties!

 

     Beatrise ierauga kaimiņu mājas logā meiteni zilā kleitiņā. Viņas iepazīstas un kļūst par nešķiramām draudzenēm, tomēr šī draudzība ir neparasta – tā saistās ar kādu baisu atgadījumu. Lai noskaidrotu patiesību, meitenēm jāpārvar bailes un jādodas bīstamā piedzīvojumā. Kāds ir šis piedzīvojums, var lasīt Žanetes Lazdovskas grāmatā „Meitene zilā kleitiņā”.

 

     Trusītis Logans vislabāk jūtas mājās, tomēr kādā dienā viņš dodas savā pirmajā piedzīvojumā ārpasaulē. Piedzīvojums izvēršas pavisam savādāks, nekā trusītis ir domājis. Kāds? Tas jālasa Nikolas Kiniēras grāmatā „Mazliet drosmes”.

 

     Artura Gruzdiņa grāmata „Drošāks es” lasītāju ieved drošības zinību pasaulē. Visapkārt ir daudz situāciju, vietu un lietu, kas var kļūt bīstamas, taču tāpēc no pasaules nav jābaidās. Ir tikai jābūt mazliet uzmanīgam un jārīkojas pareizi īstajā brīdī. Grāmatā ir kvadrātkoda norāde uz albuma „Drošības festivāls” dziesmām, līdz ar to vairākiem dzejoļiem var arī dziedāt līdzi.

 

     Atnāc uz bibliotēku un meties iekšā savā lasīšanas piedzīvojumā!