Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Maija saulainās dienas tā vien aicina darboties laukā, tomēr lietainajiem vakariem var noderēt arī kāda grāmata. Ieskatīsimies Rēzeknes Bērnu bibliotēkas jauno grāmatu plauktā!

 

     Kā uzbūvēt auto? Klibajai žurkai Ārčijam ir jāpaliek mājās, jo bandas vadonis ir nelokāms – neļaus pakļaut notveršanas briesmām visus vienas klibas žurkas dēļ. Zvirbulis Bērtulis steidzas draugam palīgā, un viņi nolemj uzbūvēt auto. Martina Sodomka tehniskā pasaka „Kā uzbūvēt auto” aizraus visus auto mīļotājus.

 

     „Kikas Mikas enciklopēdija. Vēlos iepazīst sevi un pasauli” rosina zinātkāri, paplašina redzesloku, bagātina vārdu krājumu. Kikas Mikas fani kopā ar profesoru Spuldzīti un Kiku Miku uzzinās, no kā sastāv ķermenis un kā tas darbojas, iemācīsies atpazīt savas sajūtas, iepazīs krāšņo augu pasauli, paceļos kopā ar dzīvniekiem, izpētīs daudzas interesantas vietas un lietas un pabūs pat kosmosā.

 

     Aijas Lazdiņas grāmata „Eksperimenti visam gadam” būs lielisks palīgs, lai spertu pirmos soļus zinātnes pasaulē. Tā rosinās bērnus izmēģināt vienkāršus eksperimentus, tā radot interesi par dabaszinātnēm.

 

     Kā būtu reiz pēc sirds patikas parakņāties atkritumos? Paložņāt pa izgāztuvi, ieskatīties kanalizācijas caurulēs, izrevidēt atkritumu konteineru? Melānijas Laiblas grāmatā „Atkritumi” to var izdarīt un uzzināt daudz ko aizraujošu par atkritumiem.

 

     Kā dzimst bērni? Šos jautājumus saviem vecākiem agrāk vai vēlāk uzdod gandrīz katrs bērns. Mikolaja Ložiņska grāmata „Dāvana diviem” asprātīgā veidā mēģina atbildēt uz jautājumiem par priekšlaicīgām dzemdībām un laiku pēc tām. Turklāt pasaulē steidzīgi ir ieradušies dvīņi!

 

     Margitas Aueres grāmata „Maģisko zvēru skola. Kurš pirmais?” turpina stāstu par maģisko skolu, kurā bērni iegūst sev maģisko dzīvnieku, kurš viņiem palīdz attīstīt savus talantus un atklāt apslēptās spējas. Mis Kornfīldas klase piedalīsies populārajā TV šovā "Kurš pirmais?" un sacentīsies veiklībā un gudrībā ar komandu no Berlīnes. Sākas tiešraide, taču cīņa nešķiet īsti godīga, Ziemakmens komanda nemitīgi zaudē... Kā tas var būt? Vai maģiskie zvēri noskaidros, kas par lietu?

 

     Ir pagājis gads, kopš Pīters un viņa mīlulis – lapsēns Pakss – tikās pēdējo reizi. Dzīves takas abus draugus ir aizvedušas uz dažādām vietām. Tomēr viņi joprojām ir viens otram vajadzīgi. Sāras Penipakeres grāmata „Pakss. Mājupceļš” vēsta par draudzību, kas nebeidzas, un salauztas sirds dziedināšanas iespējām.

 

     Zanes Zustas grāmata „Ucipuci meklē mājas” stāsta par pūcīti, kuru puisēns Krišs aizmirsa Itālijā. Ucipuci ceļā uz mājām sastop izpalīdzīgo zirnekli, nelaipno skudru un citus palīgus. Grāmata palīdzēs bērniem rotaļīgā veidā iemācīties savu adresi un vecāku telefona numurus, kā arī uzspēlēt teātri ar klātpievienotajām papīra lellītēm.

 

     Aivara Neibarta uzburtā pasaule grāmatā „Rūķības” ir brīnumu pilna. Te rūķīši audzē kokā konfektes, lāpa Pasaulei piedurkni, izglābj Rīgu no skudras un piedzīvo vēl daudz ko citu.

 

     Katrīnas dzīve ir mainījusies – tētis ir aizgājis no ģimenes, bet mamma visu laiku ir aizņemta darbos. Kad meitene cenšas noskaidrot, kāpēc tā ir noticis, viņa saņem atbildi – kad izaugsi, pati sapratīsi. Skola ir beigusies, un meitenei šķiet, ka viņu gaida garlaicīga vasara, jo draudzenes ir devušās kur nu kurā. Tomēr piedzīvojumi tikai sākas, kad Katrīna iepazīstas ar Līzestanti un nolemj kopā audzēt zirņus. Kādi piedzīvojumi? Tas jālasa Kadri Hinrikusas grāmatā „Katrīna un zirņi”.

 

     Kādas grāmatas vēl ir jaunumu plauktā? Nāc skatīties uz bibliotēku!