Image 2022 07 05 120745

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

Sporta biedrības „Sedna” rīkotās vasaras nometnes bērniem „Karstais ledus” dalībnieki kādā saulainā jūlija rītā devās uz Rēzeknes pilsētas Bērnu bibliotēku.

Bērni izpētīja bibliotēkā pieejamās grāmatas par sportu (īpaši pieprasītas bija grāmatas par hokeju un slidošanu, kā arī peldēšanu), uzzināja, kura ir vecākā, mazākā, lielākā grāmata bibliotēkā. Pārbaudīja savu baiļu līmeni un padejoja kopā ar Ričiju Rū.

Tad pēkšņi bibliotēkā ieradās nomaldījusies ragana! Apēst gan nevienu neapēda, bet iemācīja bērniem dažus vingrojumus ar grāmatām un aizveda ceļojumā uz pūķa alu pēc dārgumiem. Pūķa dārgumus varēja iegūt, veicot dažādus veiklības un atjautības uzdevumus.

Kamēr bērni atgriezās no pūķa alas, izrādījās, ka ēzelītis Īā ir pazaudējis savu asti. Jautrā meklēšana aizrāva visus dalībniekus, un aste tika atgriezta ēzelītim.

Bibliotēkā laiks paskrēja kā ar vēja spārniem un tās mazās kastītes (telefoni), ko mūsdienu bērni nēsā kabatās un ik pa laikam tajās spēlē spēles, bija piemirstas. Kopā ar bibliotekārēm spēlētās spēles bija interesantākas.

Kad bērni devās projām, viņu skanīgais – paldies! – vēl ilgi atbalsojās bibliotēkas sienās.