20240527 095637 1

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

Vasara ir atnākusi ar svelmi, un šķiet, ka nekur nav glābiņa no karstuma. Aicinām iegriezties bērnu bibliotēkā, pie mums ir patīkami, un ielūkoties jauno grāmatu lappusēs.

Annas Vaivares grāmata “Otrais koncerts” ir stāsts par meiteni Agati, kas ļoti uztraucas par pirmo uzstāšanos, spēlējot čella solo orķestra koncertā. Tas ir stāsts par pirmo lielo izaicinājumu jaunās mūziķes dzīvē: šaubas par savām spējām raisa teju nepārvaramas bailes kļūdīties un ir nopietns pārbaudījums. Kā vērst par labu šķietami ārkārtīgi nozīmīgas mākslinieciskas kļūdas? To Agatei atklāj opis, kurš arī ir mūziķis, un viņš ar mazmeitu dalās dažādos komiskos piedzīvojumos no savām mūziķa gaitām. Grāmata atklāj nozīmīgu tēmu - bērna uzdrīkstēšanos, pašnovērtējuma stiprināšanu, šaubu pārvarēšanu jebkurā jomā un svarīgo emocionālo atbalstu, ko šajā procesā var sniegt pieaugušie.

 

Lasītprasmes apguvei noderēs sērijas “Es lasu ar prieku” grāmatas. Maksa Krūzes grāmata “Urmels no Ledus laikmeta” stāsta par profesors Tibatongu un viņa runājošajiem dzīvniekiem. Viņu skaistās salas krastā ir izskalots aisbergs, un tajā ir iesalusi ola! Dzīvnieki to pārmaiņus perē, un tad no tās izšķiļas neticams retums - Urmels. Tā ir īsta sensācija! Par to drīz uzzina arī karalis Čiks no Pumpolonijas. Viņš grib Urmelu notvert! Otfrīda Preislera grāmata “Mazais spociņš” ir bērnu literatūras klasikas adaptēts izdevumus tiem, kas nupat sāk lasīt. Mazais spociņš katru nakti pamostas tieši spoku stundā. Reizēm viņš bezrūpīgi klīst pa Eilenšteinas pili, reizēm apciemo savu draugu ūpi Uhū. Bet kāda izskatās pasaule dienas gaismā? To gan mazajam spociņam gribētos redzēt. Taču tad, kad šī vēlme piepildās, sākas satraucošs piedzīvojums, turklāt ne tikai viņam vien!

 

Mūsu mīļajam, atjautīgajam un allaž dzīvespriecīgajam varonim Donaldam Dakam šogad aprit jau 90 gadu! Par godu apaļajai jubilejai dodies aizraujošā ceļojumā ar Donaldu un viņa draugiem. Apciemo dinozaurus un alu cilvēkus, atrisini mīklu ķīmijas laboratorijā, glāb veiksmes monētu un lasi vēl daudz citu aizraujošu stāstu. Kā allaž – esi gatavs negaidītiem pavērsieniem, dažādām likstām un nebeidzamai jautrībai! Donalda Daka piedzīvojumus var lasīt komisku albumā “Donalds Daks”.

 

Solvitas Veldes grāmatas “Garšīgie stāstiņi” lasītāji aicināti doties dabas gardumu - dārzeņu, augļu un ogu izpētes ceļojumā. Vai zinājāt, ka tomātus reiz audzēja dobēs kopā ar rozēm, un Austrālijā ir milzīgs ananāss - skatu tornis? Lasītāji varēs noskaidrot, kad iecienītos dārzeņus, augļus un ogas cilvēki sāka ēst, kādas tradīcijas ir dažādās valstīs, kādi ir ievērojamākie rekordi šo gardumu apēšanā vai izaudzēšanā. Grāmatas lappusēs dzīvojas mīlīgā kaķenīte Koko, kas piedalās visos notikumos un aicina bērnus izmēģināt desmit gardas receptes.

 

Kādas vēl grāmatas atrodamas jaunumu plauktā? Nāc lūkot!