Sagaidot Vispasaules miega dienu, esam apkopojuši informāciju, kas palīdzēs labāk izprast miega svarīgo nozīmi un laba miega priekšnosacījumus, kā arī apzināties miega traucējumu cēloņus un veiksmīgi ar tiem tikt galā. Lai jums salds miegs!

 

Semija Margo netā

„Laba miega rokasgrāmata”

Šī grāmata atklāj, kā savienot miegam atvēlētās stundas ar jebkādu dzīvesveidu, lai baudītu pilnvērtīgu un veselīgu dzīvi. Uzticoties tajā sniegtajiem praktiskajiem ieteikumiem, labs miegs un pamošanās, jūtot enerģijas pieplūdumu, vairs nebūs patīkams izņēmums, bet gan ikdiena. Uzlabosies gan jūsu profesionālais sniegums, gan attiecību kvalitāte. Turklāt miega kvalitātes uzlabošana neprasa tik daudz pūļu kā varētu šķist! Izmanto iespēju uz visiem laikiem padzīt nogurumu!

Padoms no grāmatas
„Kad izraugāties palagus, meklējiet tos krāsās, kas jums šķiet nomierinošas. (..) Kaut arī naktī jūs savas gultas veļas krāsu vai auduma druku neredzat, ir būtiski, lai guļamistaba izskatītos tik mierīga, cik vien iespējams.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Atle Dīregrūvs

„Miega grāmatiņa”

Praktiska rokasgrāmata, kas lasītājam palīdzēs uzlabot miega kvalitāti. Tajā atradīsiet padomus, ko darīt, lai apvaldītu domas, kas traucē iemigt, kā atslābināt nemierīgo ķermeni un kā panākt to, lai miegs būtu ciešs un spirdzinošs.

Padoms no grāmatas
„Dažas zāļu tējas, piemēram, kumelītes un baldriāns, uzdzen miegu un tāpēc var noderēt. Sens līdzeklis – glāze silta piena pirms gulētiešanas – varētu iedarboties. Ja kādam tas negaršo, aizmigt palīdz arī karsts ūdens ar medu, jo siltums veicina miegu.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Ruta Darbiņa

„Miega traucējumi”

Grāmata iepazīstina ar miega struktūru, bezmiega veidiem, tā ārstēšanu un kā pareizi lietot miega zāles. Sniegtas alternatīvas bezmiega ārstēšanas metodes, padomi, kā veselīgi ēst, vingrot un izvērtēt savus gulēšanas ieradumus, lai atgūtu veselīgu miegu.

Citāts no grāmatas
„Piecas stundas miegam ir par maz, 11 – par daudz. Amerikāņu zinātnieku veiktā pētījuma rezultāti liecina, ka miega badā dzīvojušām sievietēm, kā arī tām, kas guļ pārāk ilgi, ir lielāks risks saslimt ar sirds asinsvadu slimībām nekā tām sievietēm, kas regulāri miegā pavada astoņas stundas.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Hārvijs Karps

„Vislaimīgākā mazuļa ceļvedis lieliskam miegam”

Grāmatā tiek piedāvātas mūsdienīgas un inovatīvas idejas, kā veidot   mazuļa dienas režīmu, lai mazinātu diendusu un uzlabotu nakts miegu jau pirmajās dzīves nedēļās, un padomi kā nakts raudāšanu pārvērst ilgstošā, spirdzinošā miegā. Tiek sniegti vērtīgi ieteikumi, kā samazināt zīdaiņa pēkšņas nāves sindroma un pēcdzemdību depresijas risku, kā atradināt bērnu no knupīša un kā piedabūt nevaldāmu divgadnieku uzklausīt vecākus un rosināt viņā vēlmi sadarboties.

Padoms no grāmatas
„Mazuļi nav pārāk prasīgi guļasvietas izvēlē. Viņi tikpat labi guļ gan vienkāršā redeļu gultiņā, gan izpušķotā guļvietā savā bērnistabā. Tāpēc, ja jums tīk, varat apgleznot guļamistabas sienas ar pūkainiem mākoņiem, bet atcerieties: galvenais uzdevums ir garantēt mazuļa drošību.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Andrejs Kurpatovs

„Līdzeklis pret bezmiegu”

Grāmata vienkāršā valodā stāsta par miega traucējumiem un paņēmieniem, kā ar šo problēmu cīnīties. Izdevumā atradīsiet sīkus bezmiega cēloņu aprakstus, kā arī efektīvas psihoterapeitiskās tehnikas, kas palīdz atbrīvoties no bezmiega. Grāmatu bagātina interesanti un vērtīgi citāti par miegu.

Citāts no grāmatas
„Vispār nekas cits tā netraucē miegu cīņa par labu miegu un mēģinājumi šai ziņā uzlabot savu stāvokli. Katram, kas mokās ar bezmiegu, ir skaidri jāsaprot, ka miegs pats paņems tieši tik daudz jūsu laika, cik tam vajadzēs, – taču tikai tad, ja jūs tam netraucēsit.”

Pārbaudīt pieejamību

 

P. Ozoliņš

„Miegs un sapņi”

Brošūrā apkopoti par miega un nomoda maiņas mehānismiem, kā arī par sapņu rasanos un nozīmi. Izdevums sniedz atziņas, kas palīdz izprast  norises cilvēka organismā un izvairīties no miega traucējumiem.

Citāts no grāmatas
„Miegs – skaistuma kopšanas līdzeklis. Kāda Francijas karaļa Luija XIV galma dāma, kura vēl mūža otrajā pusē bija saglabājusi izcilu skaistumu, uz jautājumu, kā viņa to panākusi, atbildēja: „Reizi nedēļā es veselu diennakti neatstāju savu guļamistabu un guļu gultā, aptumšotā istabā.””

Pārbaudīt pieejamību

 

P. Perli, E. Birka

„Miegs un bezmiegs”

Grāmatiņā aprakstīta miega būtība, miega fāzes, iemigšana un miega ilguma nozīme, kā arī miega traucējumi pieaugušajiem un bērniem un bezmiega profilakse.

Padoms no grāmatas
„Skolēniem, studentiem un arī pieaugušajiem, kuru darbs saistīts ar garīgu piepūli, obligāti jāpārtrauc mācīšanās un garīgs darbs vismaz pusstundu, vēlams pat veselu stundu pirms gulētiešanas. Ja ir steidzīgs darbs, tad daudz ieteicamāk celties kādu stundu agrāk no rīta nekā strādāt uz nakts miega rēķina.”

Pārbaudīt pieejamību

 

M. Hakele, I. Krūmiņa

„Miegs un elektromiegs”

Grāmatā apkopoti vispusīgi dati par miega nozīmi vesela cilvēka psiholoģiskās aizsardzības mehānismā. Parādīta miega traucējumu loma neirožu izcelsmē un aprakstīta šo traucējumu profilakse. Plašāk izdevumā iztirzāta kāda tāda miega traucējumu novēršanas metode kā elektromiegs. Parādīts, kā šo metodi iespējams izmantot gan nervu sistēmas funkcionālā stāvokļa optimizēšanā veseliem cilvēkiem, gan arī dažādu slimību ārstēšanā. Grāmatiņā skaidrots arī tas, kā tikt galā ar miega traucējumiem, pārlieku neaizraujoties ar medikamentiem, bet gan izmantojot nefarmakoloģiskus līdzekļus un optimizējot miega režīmu.

Citāts no grāmatas
„Psihologi pierādījuši, ka bērni, kam raksturīga agresīva uzvedība nomodā, parasti redz patīkamus, bezkonfliktu sapņus.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Normunds Limba

„Miegs”

Grāmatā aprakstīta miega fizioloģija, tā diennakts ritms un miega ilguma nozīme, sīkāk aplūkotas atsevišķas miega slimības, kā arī citi traucējumi, kas saistīti ar miegu.

Padoms no grāmatas
„Kā var mazināt krākšanu? Guliet uz sāniem! (..) Izvairieties pirms gulētiešanas lietot alkoholu, nomierinošus līdzekļus, antihistamīna preparātus – tie padara elpošanu lēnāku un seklāku.”

Pārbaudīt pieejamību