Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Bērnu bibliotēkā no 2018. gada 23. aprīļa līdz 31. maijam skatāma pilsētas skolu vizuālās mākslas olimpiādes dalībnieku radošo darbu izstāde “Latvijas daba gadalaikos”.

     

     Katru mācību gadu aprīlī Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvalde un pilsētas vizuālās mākslas skolotāju metodiskā apvienība organizē vizuālās mākslas olimpiādi pilsētas vispārizglītojošo skolu 1. – 12. klašu izglītojamajiem. Šogad minētā olimpiāde notika 6. aprīlī, un tās  tēma bija „Latvijai – 100”.

 

     Olimpiādē piedalījās 78 izglītojamie no visām pilsētas vispārizglītojošajām izglītības iestādēm. 1. – 4. klašu grupā dalībnieki skatīja mākslinieka Vilhelma Purvīša gleznu reprodukcijas un zīmēja savu radošo darbu – ainavu pavasara vai rudens krāsās. Šie darbi tika vērtēti 1. – 2. klašu un 3. – 4. klašu grupās. 5. – 6. klašu olimpiādes dalībniekiem bija jāzīmē radošs darbs ar eļļas pasteļiem vai vaska krītiņiem pēc izvēles.  Iedvesmas avots bija dzejoļi par Latviju.               

 

     1. – 6. klašu grupas dalībnieku darbi ir apkopoti izstādē un no 23. aprīļa  līdz 31. maijam skatāmi Rēzeknes Bērnu bibliotēkā, Dārzu ielā 37. Ikviens interesents ir mīļi gaidīts bibliotēkā!

 

     Atgādinām, ka Bērnu bibliotēkā šajā laikā skatāma arī olimpiādes 7. – 12. klašu grupas dalībnieku radošo darbu izstāde “Latvijai – 100”. (7. – 12. klašu olimpiādes dalībnieki veidoja plakātus krāsainās grafikas un kolāžas tehnikā par vienu no piedāvātajām 5 tēmām par Latviju. Darbi tika vērtēti 7. – 9. un 10. – 12. klašu grupās.)