Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2018. gada 31. janvārī Rēzeknes internātpamatskolā-attīstības centrā notika 2017. gada Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas noslēguma pasākums, kurā piedalījās arī Bērnu bibliotēkas vecākās bibliotekāres Ineta Kuzņecova un Santa Laizāne.

 

     Pasākumu atklāja latviešu valodas skolotāja Anna Sidarāne. Skolas bibliotekāre Aina Verze bija sagatavojusi prezentāciju, ar kuras palīdzību visus pasākuma apmeklētājus iepazīstināja ar 2017. gada Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas norisi un rezultātiem. Žūrijā piedalījās 28 dalībnieki (25 skolēni un 3 skolotāji). Visaktīvākie un čaklākie žūrijas dalībnieki bija 6. klases skolēni.

 

     Grāmatas, kuras skolēniem patika vislabāk un kuras ieguva visaugstāko punktu skaitu, bija Ulda Ausekļa „Kaķēns margrietiņās” (9+), Žaumes Kuponsa „Uzrodas Flata kungs” (9+), Māra Runguļa „Pastaiga mirušo pilsētā” (11+), Evas Ibotsones „Ceļojums uz Amazoni” (11+), Marijas Parras „Vafeļu sirdis” (11+), Anetes Mīrsvas „Samsona ceļojums” (11+) un Zoji Sagas „Meitene tīmeklī” (15+).

 

     Skolēni, kuri piedalījās Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā un kuri vēlējās pastāstīt par savu vismīļāko grāmatu no 2017. gada kolekcijas, ar lielu prieku nāca pasākuma apmeklētāju priekšā un aizrautīgi stāstīja par šo grāmatu un ieteica to izlasīt arī citiem.

 

     Skolas direktore Rita Zommere kopā ar bibliotekāri Ainu Verzi pateicās par piedalīšanos šajā aizraujošajā lasīšanas veicināšanas programmā un katram žūrijas dalībniekam pasniedza diplomu un Latvijas Nacionālās bibliotēkas sarūpētu pārsteiguma balviņu (aprocīti sarkanbaltsarkanā krāsā).

 

     Bērnu bibliotēkas darbinieces bija čakli gatavojušās šim pasākumam un atvedušas jaunāko bibliotēkā pieejamo grāmatu kolekciju. Ineta Kuzņecova un Santa Laizāne ne tikai stāstīja par grāmatām, bet arī pasākuma dalībniekus iesaistīja diskusijā par grāmatām un lasīšanu.

 

     Pasākuma beigās bibliotēkas darbinieces atgādināja, ka ikviens šīs skolas čaklais grāmatu lasītājs ir mīļi gaidīts arī pilsētas Bērnu bibliotēkā. Stāstījums par bibliotēkas jaunumiem bija tik aizraujošs, ka pat pēc pasākuma gan bērni, gan skolotāji vēl kādu mirklīti uzkavējās aktu zālē un ar interesi un zinātkāri aplūkoja un šķirstīja šīs grāmatas.

 

     Paldies par sadarbību Rēzeknes internātpamatskolas-attīstības centra latviešu valodas skolotājai Annai Sidarānei – patiesai Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas un lasītprieka vēstnesei Rēzeknē!

 

     Fotoieskats pasākumā – šeit.