Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2. līdz 16. februārim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā varēs iepazīties ar izstādi ”Bez teātra kā bez gaisa…”, kas veltīta mūsu novadnieka Imanta Mikuča 60. dzimšanas dienai.

 

     Imants Mikučs bija ilggadējs laikraksta ”Darba Karogs” (tagad ”Rēzeknes Vēstis”)  žurnālists, neatkarības pirmajos gados dibinātās Latgales televīzijas seja, talantīgs aktieris, gaišs un radošs cilvēks.

 

     I. Mikučs dzimis 1958. gada 10. februārī Rēzeknes rajona Kaunatā. Jau skolas gados aktīvi iesaistījās Rēzeknes Tautas teātra darbībā. 1976. gadā pabeidza Rēzeknes 1. vidusskolu, 1983. gadā absolvēja Daugavpils Pedagoģisko institūtu un 3 gadus nostrādāja Balvu rajona Eglaines pamatskolā. No 1986. gada līdz mūža beigām strādāja laikrakstā  ”Darba Karogs”.

 

     Lai arī sapni par profesionālu teātri piepildīt neizdevās, viņš palika uzticīgs skatuvei visu mūžu. I. Mikuča talantu un spilgtās aktiera lomas novērtēja gan skatītāji, gan teātra kritiķi. 2001. gadā Latvijas amatierteātru skatē ”Gada izrāde 2000” viņš tika apbalvots nominācijā ”Labākais aktieris”. 

 

     Pie spilgtākajām aktiera lomām jāmin galvenā loma izrādē ”Tu navaicoj manis” pēc F. Trasuna fabulām, loma monoizrādē ”Vijons”, ģenerāļa Revunova loma A. Čehova lugā ”Kāzas”, skolotāja Dona Kihota loma L. Stumbres izrādē ”Klasīte” u. c.

 

     I. Mikučs miris 2004. gada 17. martā Rēzeknē, apbedīts Lejas Ančupānu kapos.

 

     Izstādē būs aplūkojami materiāli no bibliotēkas novadpētniecības krājuma – publikācijas no žurnāliem un laikrakstiem, teātra izrāžu afišas un programmiņas.

 

     Laipni gaidām bibliotēkā!