Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2017. gada 16. augustā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 31 jaunu grāmatu. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Farmācijas doktore Vija Eniņa daudzus gadus ir vadījusi Rīgas Stradiņa universitātes Farmācijas fakultāti. Viņa ir Grindeļa prēmijas laureāte un Farmaceitu biedrības biedre. Daudzu darbu autore.

 

     Grāmatā “Veselība pie mājas sliekšņa” V. Eniņa stāsta par 100 populārākajiem ārstniecības augiem Latvijā un to praktiskās pielietošanas iespējām. Grāmatā iekļauta informācija par dažādu augu un to daļu ievākšanu, žāvēšanu un uzglabāšanu. Īpaši piedomāts pie informācijas atspoguļošanas. Būtiska grāmatas daļa ir krāšņās fotogrāfijas un to tuvplāni, kurās augi iemūžināti to dabiskajā vidē, kas ļauj lasītājam tos labāk atpazīt.

 

     Grāmatu sērijas “Ar stopiem apkārt pasaulei” pirmā grāmata “Ziemeļamerikas kokteilis” atspoguļo divu latviešu – Laines un Artūra – ceļojuma sākumu, dodoties ar stopiem no Kanādas līdz Panamai un Dienvidamerikai. Grāmatā iekļauti jauniešu ieteikumi un atklājas gūtās pieredzes, vēstot par pasaules dažādību. Bet viņu ceļš ir tikai sācies! Lasi Laines Pērses grāmatu un kļūsti par trešo ceļotāju!

 

     Zinātniskās fantastikas autora Pīrsa Brauna triloģijas “Sarkanā sacelšanās” trešā grāmata “Rīta zvaigzne” jau pirmajā pārdošanas nedēļā ASV kļuva par vienu no pirktākajām grāmatām. Tā ir tulkota vairāk nekā divdesmit valodās.

 

     Pēc otrās daļas beigām bija ļoti grūti iedomāties, kā varētu risināties notikumi tālāk. “Rīta zvaigzne” ir emocionāli spēcīgs stāsts, kas skar tādas tēmas kā taisnīgums, gods un cieņa, draudzība, patiesība un dezinformācija u.c. Triloģijas galvenie tēli ir auguši un nobrieduši. Viņi ir trenēti nogalināt, bet dziļi sirdī tie meklē mieru un mīlestību. Protams, Pīrsa Brauna darbu var vienkārši izlasīt kā aizraujošu stāstu par starpplanētu konfliktu, kurā galveno lomu spēlē daudzšķautņaini varoņi, kas meklē savu ceļu dzīvē.

 

     Jūnass Hasens Khemiri ir ievērojams zviedru mūsdienu prozaiķis un dramaturgs, kurš publicējis četrus romānus, īso stāstu izlasi un esejas. Viņa lugas uzvestas daudzviet pasaulē. Autora romāns “Viss, ko es neatceros” 2015. gadā saņēmis prestižāko Zviedrijas literāro godalgu – Augusta balvu.

 

     Jauns vīrietis, Samuels, ir gājis bojā autoavārijā un kāds rakstnieks mēģina noskaidrot vai tas ir bijis negadījums vai pašnāvība. Cenšoties izveidot Samuela portretu un mēģinot noskaidrot viņa pēdējās gaitas, rakstnieks, patiesībā, meklē ko vairāk. Tas ir emocionāli piesātināts romāns par cilvēka savas patības meklējumiem.

 

     Daudzi ir dzirdējuši par D'Artanjana piedzīvojiem romānos, filmās, kino un teātra izrādēs. Autora Gatjēna Kurtila de Sandrā grāmatā “D'Artanjana dzīvesstāsts” katram ir iespēja iepazīt šo personāžu vēl tuvāk. Šajā darbā atspoguļots viņa īstais dzīves gājums, kurā netrūkst piedzīvojumu un mīlas dēku.

 

     Septiņu romantisko trilleru autore Enija Solomone, Romatisko stāstu balvas laureāte, jau zināma Latvijas lasītājiem ar pirmo romānu “Melnais enģelis”. Šoreiz autore lasītājiem piedāvā strauju un psiholoģiski bagātīgu romantisko trilleri “Kur laime mīt”.

 

     Izšķirošā brīdī, kad Miču Tērneru apsūdz šokējošā slepkavībā, savu palīdzību piedāvā nesen iepazīta sieviete Nīzija Brauna. Viņa vienīgā atsakās noticēt tam, ka šis noslēpumainais vīrietis varētu būt slepkava. Mičam ir jāizvēlas vai riskēt ar visu un uzticēties Nīzijai, vai visu dzīvi bēgt no vajātājiem. Tas ir spraigs un izklaidējošs stāsts par smeldzīgām gaidām un romantisku valdzinājumu.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

     Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. septembrī.