Publicitātes attēls

     Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis par godu Latvijas simtgadei iecerējis izveidot fotogrāfiju albumu „Latvijai – 100”, kas atspoguļos visu Latviju simts gadu garumā. Līdzīga grāmata tika izdota Latvijas 90. dzimšanas dienā. Šīs grāmatas elektroniskā versija pieejama P. Apiņa vietnē.

 

     Ar Rēzeknes Centrālās bibliotēkas starpniecību izdevējs vēlas grāmatā iekļaut vēsturiski nozīmīgas fotogrāfijas no Rēzeknes pilsētas, tāpēc rēzeknieši tiek aicināti ielūkoties savos ģimenes albumos. Tur noteikti ir fotogrāfijas, kas vēsta par svarīgiem brīžiem katras ģimenes dzīvē, velkot paralēles ar  dzīvi Latvijā 100 gadu garumā.

 

     Mīļie rēzeknieši, jūsu albumos noteikti ir atrodamas bildes par ģimenes godiem, svinīgiem dzīves brīžiem, par dalību sabiedriskajā un kultūras dzīvē, par notikumiem pilsētā, kuros esat piedalījušies, pat iemūžinājuši. Sevišķi nozīmīgi varētu būt attēli, kuros redzamas norises, kas raksturīgas vien Rēzeknei – īpaši notikumi ģimenes vai sabiedriskajā dzīvē, tostarp dažādi amati un prasmes, ko piekopuši mūsu senči, kas redzēja un saprata savu laikmetu, savu zemi un savu tautu. Jūsu albumos, blakus senākiem 20. gadsimta attēliem, noteikti rodamas arī 21. gadsimtā fotografētas bildes par Latviju un latviešiem svešumā – Īrijā, Lielbritānijā un citur.

 

     Ja ir iespēja, ieskenējiet fotogrāfijas, vai atnesiet uz Rēzeknes Centrālo bibliotēku, Atbrīvošanas alejā 81 (3. stāvā), kur bildes tiks noskenētas un atgrieztas atpakaļ. Fotogrāfijai klāt pievienojiet šādus datus: gadu (ja iespējams – datumu), vietu (ielu – iespēju robežās), redzamās personas (vārdu un uzvārdu, amatu), interesantas detaļas vai pat stāstu par attēlu.

 

     Pašu skenētās fotogrāfijas ar aprakstiem sūtiet uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. ar norādi  „Latvijai – 100”. Tālrunis saziņai: 64622061 (Ruta).

 

     Fotogrāfijas gaidīsim līdz 2016.  gada 12. decembrim.

 

     Visas elektroniskās bildes, ko aizsūtīsim grāmatai „Latvijai – 100”, tiks nodotas arī Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, kas tās atstās savos krājumos nākamajām paaudzēm.

 

     Jūsu ģimenes albumā noteikti ir bilde, kurai vieta ir Latvijas simtgades albumā!