RCB e-pakalpojumi un abonētās datu bāzes iedzīvotājiem

     Rēzeknes Centrālā bibliotēka (RCB) visu vecumgrupu iedzīvotājiem, gan esošajiem, gan potenciālajiem bibliotēkas lietotājiem, piedāvā pasākumu ciklu par bibliotēkas piedāvātajiem e-pakalpojumiem un abonētajām datu bāzēm, lai detalizētāk informētu par to, kā bibliotēkas pakalpojumus var izmantot attālināti.

 

     Bibliotēka piedāvā nodarbības gan klātienē, gan attālināti par to, kā veikt darbības bibliotēkas elektroniskajā katalogā un novadpētniecības datu bāzē – meklēt informāciju, veikt atlasi u. c. Ikviens lasītājs, kurš bibliotēkā ir paņēmis autorizācijas datus bibliotēkas e-katalogam, e-katalogā var ērti pagarināt lietošanas termiņu izsniegtajām grāmatām, rezervēt grāmatas, iestāties rindā u. c. Tāpat, ja bibliotēkā paņemti autorizācijas dati, lasītājam paveras iespēja lasīt e-grāmatas, kas pieejamas 3TD e-grāmatu bibliotēkā.

 

     Arī vairumu no bibliotēkas abonētajām datu bāzēm (EBSCO, Britannica, Letonika) reģistrēti bibliotēkas lasītāji var izmantot attālināti. Bibliotēka piedāvā iepazīties arī ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas digitālo resursu izmantošanas iespējām.

 

     Visas nodarbības ir bezmaksas, to ilgums – 40 minūtes. Lai apmeklētu nodarbību klātienē, nepieciešams derīgs digitālais Covid-19 sertifikāts, kas apliecina, ka persona ir vakcinējusies pret Covid-19; pēdējā pusgada laikā ir pārslimojusi Covid-19 vai pēdējo 48 stundu laikā ir veikusi Covid-19 testu un tā rezultāts ir negatīvs. Covid-19 sertifikāts jāuzrāda kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

 

     Iepriekšēja pieteikšanās (e-pasts Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai tālr. 64622061) obligāta.