Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2021. gada 29. jūlija pēcpusdienā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas āra terasē Valsts Kultūrkapitāla fonda projekta „Ar rakstnieku – aci pret aci” ietvaros notika tikšanās ar mūsu novadnieci, rakstnieci, Latvijas Rakstnieku savienības biedri, laikraksta “Rēzeknes Vēstis” žurnālisti, literātu biedrības “Latgales ūdensroze” vadītāju Aiju Mikeli-Strušeli.

 

     Tas bija pirmais klātienes pasākums pēc ilgāka pārtraukuma, kuru radīja pandēmijas ieviestie ierobežojumi. Pasākums notika, ievērojot valstī noteiktās drošības prasības. Tikšanās noritēja draudzīgā, ģimeniskā atmosfērā, kuras gaitā rakstniecei tika uzdoti dažnedažādi jautājumi. 

 

     Klātesošie uzzināja vairāk par autores jaunākā detektīvromāna “Zirneklis” sižetu, tā tapšanas gaitu.  Aija atklāja, cik ilgā laikā top viņas romāni. Izrādās, ka visātrāk (3 mēnešos) tika uzrakstīts detektīvromāns “Spāņu duncis”. Rakstniece iepazīstināja ar grāmatu tapšanas ceļu no uzrakstīšanas brīža līdz grāmatu plauktam.

 

     Klātesošie uzzināja, kādu autoru darbus pati rakstniece lasa visvairāk. Šobrīd Aija lasa angļu rakstnieces Lūsijas Edlingtones romānu, starp iecienītākajiem ir arī norvēģu rakstnieks Jū Nesbē.

 

     Šogad Aija ir kļuvusi par Latvijas Rakstnieku savienības biedri, kas ir augsts sasniegums un rakstnieces darba novērtējums. Aija padalījās arī  ar saviem nākotnes plāniem…

 

     Rēzeknes Centrālās bibliotēka saka lielu paldies Aijai Mikelei-Strušelei un visiem pasākuma dalībniekiem par jauko kopā būšanu! Lai rakstniecei daudz jaunu radošu ideju un aizraujošu romānu!