Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Šogad nu jau trešo vasaru pēc kārtas augusta pirmajā pusē Rēzeknes koncertzāle “GORS” visus kinomīļus priecēs ar īpašiem kino un īsfilmu seansiem, koncertiem  un tikšanās pasākumiem, kuri notiks starptautiskā kinofestivāla “Open Place” ietvaros.

 

     Droši vien ikviens gandrīz nedēļu garajā festivāla programmā atradīs kādu saistošu pasākumu, kuru apmeklēt un izbaudīt šo svētku reizē.

 

     Arī mēs, bibliotēkas darbinieki, dzīvojot šī kinofestivāla noskaņās, gribam saviem apmeklētājiem  atgādināt, ka bibliotēkas lasītavā no 1. jūnija ir pieejams Nacionālā kinocentra dāvinājums – filmu kolekcija “Latvijas filmu izlase”, kuru veido 70 darbi – spēlfilmas, animācijas un dokumentālās filmas. Jāpiebilst, ka šīs filmas pārstāv dažādus Latvijas kino vēstures posmus – no pagājušā gadsimta 60. gadiem līdz pat šodienai. Šīs izlases saturu piedāvājam pārskatīt šeit.

 

     Tāpat atgādinām, ka “Latvijas filmu izlase” nav vienīgais kinomateriāls, kas pieejams bibliotēkā – līdzņemšanai pieejamas filmas arī abonementā (informācija par šīm filmām un citiem abonementā pieejamajiem videoierakstiem – šeit), bet bibliotēkā uz vietas ir iespēja skatīties filmas portālā Filmas.lv.