E-prasmju nedēļa

     No 24. līdz 30. martam Latvijā jau piekto gadu tiks rīkota E-prasmju nedēļa (e-Skills week), tā tiek organizēta Eiropas kampaņas e-Skills for Jobs 2014 ietvaros un sabiedrībai liek apzināties arvien pieaugošo e-prasmju nozīmi ikviena cilvēka dzīves uzlabošanā.

 

     Pasākumi, kas būs organizēti nedēļas ietvaros, tiek rīkoti ar mērķi veicināt e-prasmju attīstību un iepazīstināt dažādas sabiedrības grupas ar elektroniskajiem pakalpojumiem un iespējām, ko tie paver.

 

     Līdz šim Latvija ir bijusi viena no aktīvākajām E-prasmju nedēļas dalībniecēm, pagājušajā gadā mūsu valstī tajā iesaistījās vairāk nekā 42 tūkstoši dalībnieku. Būsim tikpat aktīvi arī šogad!

 

E-prasmju nedēļas aktivitātes Rēzeknes pašvaldības publiskajās bibliotēkās

 

     24. martā visās bibliotēkās būs iespēja noskatīties divas tiešraides no Rīgas – plkst. 11.30 būs skatāma E-prasmju nedēļas atklāšanas diskusija nozares līderu un politikas veidotāju starpā, kurā piedalīsies arī augstas valsts un nevalstisko organizāciju amatpersonas, bet plkst. 14.00 sāksies diskusija „Kultūra e-vidē” – stāsts par kultūras e-vides pakalpojumiem un aktivitātēm.

 

     Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā visas nedēļas garumā notiks individuālas konsultācijas, kurās jebkurš interesents tiks tuvāk iepazīstināts ar Lursoft laikrakstu bibliotēku News.lv un apmācīts datubāzes lietošanā.

 

     Šajā nedēļā bibliotēkās vēl būs iespēja arī piedalīties konkursā „Atklāj monētu noslēpumus Lursoft laikrakstu bibliotēkā!”, tādējādi gan apgūstot datubāzi, gan pretendējot uz balvu – kādu no Latvijas Bankas 2013. gada kolekcijas monētām.

 

     E-prasmju nedēļas ietvaros Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā 25. martā plkst. 10.00 šogad notiks arī seminārs/diskusija bibliotēku darbiniekiem par e-lietām bibliotekāra ikdienas darbā. (Lasītājus bibliotēka šajā dienā apkalpos no plkst. 12.00!)

 

     26. martā visās bibliotēkās būs iespējams noskatīties pārraidi no Rīgas Dzemdību nama „E-iespējas topošajiem un esošajiem vecākiem”, kurā tiks aplūkotas e-iespējas topošajiem vecākiem – stāstīts, kādi e-pakalpojumi pieejami un kā vienkāršot ikdienu, izmantojot e-parakstu.

 

     Rēzeknes 2. bibliotēkā E-prasmju nedēļas ietvaros 27. martā plkst. 13.00 notiks datorprasmju apmācības senioriem, bet Bērnu bibliotēkā ikvienam apmeklētājam visas nedēļas garumā būs iespēja tuvāk iepazīt mūsu bibliotēkās abonēto datubāzi „Britannica Public Library Edition”.

 

     28. martā visās bibliotēkās varēs noskatīties tiešraidi no Vecumnieku Tautas nama „E-pārvalde pašvaldībās”, tajā tiks aplūkota publisko pakalpojumu reforma un runāts par to, kā uzlabot pašvaldību darbu, izmantojot e-iespējas, par e-paraksta juridiskajiem aspektiem, e-pārvaldes veidošanu praksē, domes sēžu ierakstīšanu audioformātā un ievietošanu pašvaldību domju mājaslapās internetā un kiberdrošību.

 

     Visas nedēļas garumā lasītājiem bibliotēkās būs iespējams izpildīt e-Guardian IKT drošības prasmju barometru. 20 labākos barometra testa kārtotājus, kuri to veiks laika posmā no 24. līdz 28. martam, Latvijas Informācijas un komunikācijas asociācija apbalvos, dāvinot bezmaksas e-Guardian karti un testu.

 

     Vēl šajā nedēļā bibliotēkās varēs aizpildīt testu „Es – elektroniskā vidē” vidusskolēniem, uzzināt vairāk par bibliotēkas piedāvātajiem e-pakalpojumiem, pieskaitīties E-prasmju nedēļas skaitītājā un saņemt informatīvus bibliotēkas sagatavotus materiālus.

 

     Aicinām visus izmantot iespējas, ko piedāvā E-prasmju nedēļa, padziļināt zināšanas un paplašināt savu redzesloku! Būsim e-aktīvi!