Ziemeļvalstu literatūras nedēļa

     2022. gada 14. novembrī plkst. 16.00 Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā (3. stāvā) ar Krēslas stundas lasījumu iesāksies Ziemeļvalstu literatūras nedēļa.

 

     Kā jau ierasts, šis projekts notiek novembrī – šogad no 14. līdz 20. novembrim. Šo projektu Ziemeļvalstīs administrē biedrības “Norden” asociācija, bet Latvijā – Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru. 

 

     Šogad Ziemeļvalstu Literatūras nedēļas tēma – „Daba Ziemeļvalstīs”. Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Projekts ir unikāls ar to, ka gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos Ziemeļvalstu un Baltijas valstu bibliotēku un skolu vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata.

 

     Šī gada fragments pieaugušajiem ir no romāna „Zuša evaņģēlijs”, kuru sarakstījis zviedru rakstnieks  Patriks Svensons. Grāmata ir par to, kā zutis saved kopā tēvu un dēlu un kā zuša dzīves noslēpumu var pielīdzināt cilvēka dzīvei. Tas ir vēstījums par izcelsmi, likteni, par to, kā nodzīvot dzīvi, un par neizbēgamo un grūti pieņemamo nāvi.    

 

     Katru gadu tiek veidots jauns plakāts atbilstoši nedēļas tēmai. Šogad Ziemeļvalstu literatūras nedēļas mākslas darbs ir norvēģu mākslinieka Nikolaja Astrupa glezna „Sarkanās uzpirkstītes".

 

     Aicinām visus interesentus piedalīties Krēslas stundas lasījumā, esat laipni gaidīti!