Eiropas dienu svinēsim zaļi

     Tuvojas Eiropas diena. Kā jau šādai svētku reizei pienākas, bibliotēka labprāt būtu kopā ar lasītājiem kādā pasākumā ar jautrām aktivitātēm, pikniku un svētku kliņģeri. Taču šogad, sirdī paturot kopības sajūtu un svētku noskaņojumu, svinēsim attālināti. 

 

     Atbalstot Eiropas “zaļo” kursu, esam nolēmuši Eiropas dienu sagaidīt zaļi – lasīt “zaļas grāmatas”, dalīties ar “zaļiem padomiem” un stāstīt “zaļus stāstus”.

 

     No 30. aprīļa līdz 8. maijam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas Facebook lapā norisināsies konkurss “Zaļo padomu banka”. Ikviens lapas apmeklētājs konkursa laikā komentārā aicināts ierakstīt kādu oriģinālu un interesantu padomu, kas ir dabai draudzīgs un var noderēt ikvienam no mums. Pastāstiet par saviem zaļajiem ikdienas paradumiem un iedvesmojiet citus! Interesantāko padomu autorus gaida nelielas atzinības balvas.

 

     8. maijā plkst. 12.00 platformā MS Teams norisināsies tiešsaistes pasākums “Lasām “zaļās” grāmatas”. Aicinām izvēlēties kādu grāmatu no sava mājas grāmatu plaukta vai arī no bibliotēkas krājuma, kurai nosaukumā ir iekļauts vārds zaļš (zaļa, zaļie, zaļās u.tml.), sagatavot 2–4 min. garu priekšlasījumu un tiešsaistē to nolasīt.

 

     8. maijā plkst. 14.00 platformā MS Teams savukārt norisināsies tiešsaistes pasākums “Dzīvosim zaļi!”. Tā būs saruna/diskusija par zaļo dzīvesveidu, kurā mēģināsim kopīgi rast atbildi uz jautājumu, vai zaļais dzīvesveids ir pārejoša modes lieta vai izdzīvošanas jautājums. 

 

    Tiešsaistes pasākumiem aicinām pieteikties, rakstot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot pa tālr. 64622061, norādot savu e-pasta adresi, uz kuru nosūtīsim saiti semināra pieslēgumam.

 

     Visas aktivitātes notiks ar Europe Direct Austrumlatgalē atbalstu.