Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2018. gada 25. janvārī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas (RCB) lasītavā notika pasākums, kura dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar vienu no vecākajām pasaules valstīm – Bulgāriju.

 

     No šī gada janvāra līdz 30. jūnijam Bulgārija veic Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts pienākumus. 1. janvārī tā prezidentūras stafeti pārņēma no Igaunijas, bet 1. jūlijā nodos to Austrijai.

 

     Bulgārija atrodas Balkānu pussalas reģionā pie Melnās jūras. Bulgārijas prezidentūras moto ir “Vienoti mēs esam stipri”. Prezidentūras laikā tai būs jākoncentrējas uz četrām galvenajām jomām: Eiropas nākotne un jaunieši, Rietumbalkāni, drošība un stabilitāte un digitālā ekonomika.

 

     Šajā prezidentūras pusgadā notiks arī pirmās sarunas par ES un Lielbritānijas turpmākajām attiecībām pēc britu gaidāmās aiziešanas no ES 2019. gada martā.  

 

     Tūristi  Bulgāriju ir iecienījuši kā brīnišķīgu atpūtas vietu pie Melnās jūras, kur var ne tikai baudīt sauli un jūru, bet arī uzlabot veselību dažādos atveseļošanās centros.

 

     Informāciju par jebkuru valsti var iegūt gan grāmatās un žurnālos, gan dažādos internetresursos, taču visinteresantākie un aizraujošākie vienmēr šķiet to cilvēku iespaidi, kuri pabijuši konkrētā vietā, visu redzējuši savām acīm un izjutuši ar savu sirdi.

 

     RCB pasākumā ar savu interesanto un iespaidiem bagāto stāstījumu dalījās Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas skolotāja, māksliniece Agra Ritiņa. 2017. gada janvārī viņa kopā ar skolēnu grupu programmas “Erasmus+” projekta “Eiropas labie piemēri mākslas un dizaina izglītībai Latvijā” ietvaros Bulgārijā pavadīja vairāk nekā 20 dienas.

 

     Prakses laikā skolēni ne tikai papildināja savas prasmes, pilnveidoja angļu valodas zināšanas un ieguva jaunus draugus, bet arī iepazina Bulgārijas mākslas pasauli, vēsturi un dabu. Paldies Agrai Ritiņai par iespēju neklātienē pabūt Bulgārijas muzejos, kalnos, pilsētu ielās, baznīcās un klosteros!

 

     Pasākums tapa sadarbībā ar EDIC Austrumlatgalē, fotoieskats tajā pieejams šeit.