Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

            No 2020. gada 6. līdz 31. jūlijam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas (RCB) abonementā apskatāma rēzeknietes Marinas Streļčenokas radošo darbu izstāde “Ziedi manā dzīvē” no cikla “Radošie lasītāji”.  Izstādē 26 krāšņās gleznās uzplaukst dažādi ziedi – gan pavisam reāli, gan fantāzijas radīti. Šī ir viņas otrā izstāde par ziedu tēmu. Pirmā izstāde bija organizēta 2019. gadā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā.

Rēzekniešiem Marina Streļčenoka pazīstama kā divu dzejas grāmatu „Цвета любви” (“Mīlestības krāsas”) un „Музыка жизни” (“Dzīves mūzika”) autore. Bibliotēkas krājumā ir pieejamas abas grāmatas. Dzeju sākusi rakstīt 2006. gadā. Dzejoļi ir par mīlestību, jūtām, dabu, dzimto novadu, Dievu un baznīcu.

Marina Streļčenoka (dzimusi Sidorčuka) dzimusi 1956. gada 3. jūnijā Baltkrievijā. Pēc pamatskolas beigšanas, 15 gadu vecumā, atbrauca mācīties uz Latviju. Marina ir beigusi Lūznavas sovhoztehnikumu un vēlāk arī Rīgas Aeronavigācijas institūtu. 25 gadus nostrādājusi Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā.

Marina ir ļoti pozitīva, gaiša, sirsnīga un radoša. Aicinām visus interesentus iepazīties ar talantīgās rēzeknietes radošajiem darbiem.