Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Sagaidot pilsētas svētkus, Rēzeknes Centrālās bibliotēkas (RCB) abonementā no 1. augusta līdz 14. septembrim skatāma izstāde “Rēzekne un Rēzeknes novads Viļa Gruzdiņa gleznās”.

 

     V. Gruzdiņš dzimis 1938. gadā Rēzeknē. Mācījies, strādājis un dzīvo pilsētā. Gleznošanu apguvis pašmācības ceļā un ar to nodarbojas kopš 1970. gada. Šī aizraušanās māksliniekam kļuvusi par neatņemamu dzīves sastāvdaļu.

 

     Gleznojot aizvadīti atvaļinājumi un no darba brīvās stundas. Pēc aiziešanas pelnītā atpūtā gleznošana ir viņa galvenā ikdienas nodarbošanās. Ar lielu mīlestību mākslinieks glezno dzimto pilsētu, kā arī tās apkārtnes dabu. V. Gruzdiņam rodas ieceres, darbnīcā top jauni darbi.

 

     Izstādē pirmo reizi aplūkojamas gleznas, kuras tapušas 2019. gadā: “Skats no pilskalna uz “Zeimuli”, “Rudens pie upes. Vecās dzirnavas” un “Skats uz baznīcu no Upes ielas”.

 

     Izstāde pārstāv ciklu “Radošie lasītāji”, kas uzsākts šajā gadā un veidots ar mērķi parādīt bibliotēkas lasītāju mākslinieciskos talantus. Pirmā šī cikla izstāde RCB abonementā bija skatāma februārī, kad bibliotēkas apmeklētāji varēja aplūkot V. Gruzdiņa gleznas, kas ataino Latgales dabu.

 

Laipni gaidīti visi interesenti!