Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2018. gada 5. oktobrī Rēzeknes 2. bibliotēka saviem lasītājiem piedāvā 22 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Bibliotēkas bērnu literatūras klāstu papildina R. Skotona grāmata “Runcis Puncis atkal skolā!”. Grāmata būs īpaši interesanta mazākiem lasītājiem, kuri pēc vasaras brīvlaika jau paspējuši iejusties skolā un tiecas pēc jaunām zināšanām un piedzīvojumiem.

 

     Savukārt jauniešus, kuri jau pabeiguši sākumskolu un grib palasīt par sava vecuma protagonista piedzīvojumiem skolas vidē, ieinteresēs R. R. Raselas grāmata “Maksa Kramblija dēkas”. Grāmatas galvenajam varonim nākas ne tikai pierast pie jaunās skolas, bet arī saskarties ar huligāniem un pat zagļiem.

 

     Vidusskolēnus, studentus un romantisko stāstu cienītājus var ieinteresēt N. Jūnas romāns “Viss, itin viss”, kurā autore aizkustinoši apraksta drosmīgus un dažreiz neprātīgus soļus, kurus cilvēki sper pretim mīlestībai. “Viss, itin viss” ir iedvesmojošs un sirdi aizkustinošs stāsts par divu jauniešu mīlestību.

 

     Nozaru literatūras krājumu papildina grāmata “Mans draugs Mārtiņš Freimanis”, kas ir lielisks izziņas avots ne vien tiem, kurus interesē Mārtiņa Freimaņa dzīves fakti, bet arī latviešu populārās mūzikas aizkulises deviņdesmitajos gados un gadsimtu mijā.

 

     Bibliotēkas daiļliteratūras klāstam klāt nāk K. B. Fosa grāmata “Nāve brauc ar audi”. Darbā tiek meklētas atbildes uz jautājumiem, ar ko cilvēks šodien aizvieto ticību, cerību un mīlestību. Autoram piemīt izteiksmīgs stāstījuma stils un melnā humora izjūta.

 

     Trilleru cienītājus ieinteresēs Dž. Grišama kriminālromāns “Informators”, kurā autors ar manāmu aizrautību apraksta korupciju tieslietu sistēmā.

 

     Savukārt bibliotēkas mīlas romānu klāstu papildina K. Vaitas grāmata “Laika upes krastos”. Šīs autores romānos harmoniski apvienojas romantika un mīkla, tādēļ tie mēdz būt interesanti plašam lasītāju lokam.

 

     Atgādinām lasītājiem, ka Rēzeknes 2. bibliotēkā Jauno grāmatu diena ir katra mēneša pirmā piektdiena. Šomēnes – 5. oktobris. Ikviens interesents tiek laipni gaidīts bibliotēkā!