Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2017. gada 1. februārī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 33 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Vienmēr esat vēlējies runāt angliski, bet līdz šim nav bijusi iespēja to mācīties? Sākt mācīties nekad nav par vēlu! Šķiriet vaļā Ivas Dostalovas un Stīvena Daglassa “Angļu valoda aktīviem senioriem” un apgūstiet angļu valodas pamatus, kas noderēs ceļojot vai sarunājoties ar citu tautu pārstāvjiem, kā arī labi noderēs informācijas meklēšanai internetā.

 

     Grāmatai pievienots kompaktdisks ar ierakstiem MP3 formātā, ļaujot apgūt grāmatas saturu klausoties. Jaunas valodas apgūšana paplašina ikkatra redzesloku!

 

     “Dzīve bez tabletēm” ir autora Mirzakarīma Norbekova darbs par pašatveseļošanās sistēmas apgūšanu, kas ļauj ārstēt dažās slimības un ļauj atgūt enerģiju, kā arī jaunībai piemītošo mundrumu. Autors sniedz ieskatu, kā soli pa solim veikt katru vingrinājumu. Patstāvīga apguves procesa veicināšanai darbā iekļauti attiecīgi zīmējumi un shēmas.

 

     Autores Ksenijas Zagarovskas ““Dzintara” aromāts” ir grāmata par AS “Dzintars” vēsturi no tā izveides pirmsākumiem līdz mūsdienām – par vienu no lielākajiem parfimērijas un biokosmētikas ražotājiem Ziemeļaustrumeiropā. Tas ir stāsts par vienu no 500 labākajiem Eiropas uzņēmumiem, kam pieder liels intelektuālā īpašuma klāsts – 159 patenti un 159 preču zīmes. Uzņēmuma iesākumi meklējami 1849. gadā.

 

     Grāmatā iekļauts plašs ieskats par parfimērijas vēsturi un attīstību, sākot no seno grieķu un ēģiptiešu gudrībām, līdz pirmās Latvijas Brīvvalsts tradīcijām. Grāmatas saturs atklāj, ka pirmie parfimērijas veidotāji un lietotāji bija vīrieši – Senās Ēģiptes priesteri 4. – 3. gadsimtā pirms mūsu ēras.

 

     Šarlote Betsa (Charlotte Betts) ir angļu rakstniece. Vairāku romantisku vēsturisko romānu autore. Viņas romāns “Garšvielu tirgotāja sieva” 2013. gadā saņēmis balvu “Labākais vēsturiskais romāns”.

 

     Autores jaunais romāns “Pils pie ezera” stāsta par 18. gs. notikumiem Francijā.

 

     Pēc vecāku nāves Medlina Moro dodas pie radiniekiem uz Franciju, kurus iepriekš nebija pazinusi. Francija gatavojas karama ar Angliju, tāpēc atgriezties nav droši. Rūpēdamies par  Medlinas drošību, pievilcīgais grāfs Etjēns d’Oberī piedāvā meitenei pajumti viņam piederošajā pilī.

 

     Franciju aptver revolūcija. Sākotnēji Medlina atbalsta revolūcijas mērķus, līdz viņai nākas rast spēkus sevī, lai izglābtu cilvēkus ko mīl.

 

     Pirms Anderss de la Mote kļuva par rakstnieku, viņš strādāja Stokholmas policijā un nodarbojās ar drošības jautājumiem IT uzņēmumā. Par spriedzes triloģiju [geim] autors apbalvots ar Zviedrijas Detektīvromānu rakstnieku akadēmijas debitantu balvu, un tā izdota jau vairāk nekā 30 valstīs. Sērijā par Dāvidu Saraku izdots arī romāns “MemoRandom”.

 

     Dāvida Saraka piedzīvojumi turpinās detektīvromānā “UltiMatum”, kas ir adrenalīna uzlādēts spriedzes trilleris, kur notikumi risinās nežēlīgā pasaulē, kurā jebkuri līdzekļi varas iegūšanai ir pieņemami.

 

     Ezerā tiek atrasts gabalos sadalīts līķis. Slepkavības izmeklēšana tiek uzticēta Jūlijai Gābrielsonei. Kāpēc kāds ir tā nopūlējies, lai mirušo neviens neatpazītu?

 

     Paša dēmonu vajāts, policists Dāvids Saraks atrodas tālu prom no galvaspilsētas, slēgtā ārstniecības iestādē. Negaidīts un noslēpumains piedāvājums liek viņam atteikties no pašnāvības veikšanas.

 

     Vēstures romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts” iznācis Laimas Kotas literārais darbs “Istaba”. Darbs attēlo dzīvi Latvijā pirms 30 gadiem. Rakstniece šo laiku attēlo izmantojot cilvēku atmiņas un visus savus iemīļotos žanrus – burlesku un absurda trilleri, farsu un sakāpinātu reālismu –, lai secinātu: pēc tā, ko esam pārdzīvojuši padomju laikā, gan jau izturēsim arī divdesmit pirmā gadsimta sagādātos pārbaudījumus.

 

     Pārbūves jeb “perestroikas” posmā cilvēku dzīves rit eksistenciālā pieticībā. Ar savu darbu autore izvirza atvērtus jautājumus, par to vai kādam te vispār “sava istaba ir piederējusi” un vai vispār tā bija suverēna. Autore atklāj to farsu un karnevālisko gaisotni, no kura tika tapināta nākamā Latvijas neatkarība.

 

     Vai tiešām romānā “Istaba” aprakstītais noritēja pirms trīsdesmit gadiem?

 

     Bēgšana un piedzīvojumi, vilšanās un izmisums, izturība un izdzīvošana. Slavomira Raviča “Ilgais gājiens” ir patiess un iedvesmojošs stāsts par varonību – ceļā uz brīvību.

 

     Slavomirs Ravičs bija jauns poļu kavalērijas virsnieks, ko 1939. gada 19. novembrī arestēja padomju varas iestādes un uz divdesmit pieciem gadiem izsūtīja uz Gulaga labošanas darbu nometni Sibīrijā. Tas bija ilgs, mokošs, trīs mēnešus garš ceļš uz Sibīriju.

 

     Tur jaunais virsnieks ātri saprata, ka paliekot nometnē, viņš sagaidīs tikai nāvi. Ziemas beigās, kopā ar sešiem biedriem, viņš izbēga. Šķērsojot vairāk nekā 6000 kilometru, viņš 1942. gada martā nonāca britu pārvaldītajā Indijā, kur beidzot atguva brīvību. Šajā ceļā viņam nācās pārvarēt Sibīrijas salu, Mongolijas plašumus, Gobi tuksnesi un Himalajus.


     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

     Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. februārī.

 

     Grāmatu jaunumi Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā tiek publicēti divas reizes mēnesī!