Foto: E. Utāns

     Rēzeknes Bērnu bibliotēkā arī 2020. gadā tradicionāli notiks dažādām tēmām veltītas radošās darbnīcas.

 

     Dalība radošajā darbnīcās ir iespēja bērniem radoši domāt, mākslinieciski izpausties, apgūt jaunas prasmes un iemaņas, pavadīt laiku kopā ar citiem bibliotēkas apmeklētājiem un iegūt jaunus draugus.

 

     17. janvārī notika pirmā šī gada radošā darbnīca. Tā kā 2020. gads ir Baltās Metāliskās Žurkas gads, tā bija „Koko un Riko radošā darbnīca”. Pēcpusdienā, kad skolās stundas beidzas, bibliotēkas lasītavā pulcējās skolas vecuma bērni, gan vieni paši, gan kopā ar vecākiem, lai kopīgi padarbotos radošajā darbnīcā.

 

     Valdīja neformāla gaisotne, jo dažādu vecumu bērni nāca tad, kad viņi varēja atnākt, kādu brīdi padarbojās un devās tālāk, pēc tam ieradās nākamie. Bibliotekāre vadīja sarunu par jauno gadu, tā sagaidīšanu, jaunā gada iecerētajiem mērķiem un sapņiem.

 

     Kopā lasītais stāsts „Masku balle” no E. Gulbes un L. Lošinas grāmatas „Koko un Riko jaunie piedzīvojumi” rosināja iztēloties, kā žurkulēni gatavojās ballei, un pafantazēt par savām ballēm.

 

     Tomēr, kā labi zināms no pasakām, lai nokļūtu ballē, bieži vien ir jāpaveic dažādi darbi. Ceļš uz žurkulēnu balli bija kopīgi izspēlēta spēle – ceļojums caur dārzu, lai iegūtu galveno ābolu balvu.

 

     Pēc aizraujošās spēles visi draudzīgā kompānijā gatavoja katrs savu krāsainā papīra žurciņu – talismanu, lai ceļš cauri Žurkas gadam būtu veiksmīgs un laimīgs.

 

     Baltās Metāliskās Žurkas gadā Rēzeknes Bērnu bibliotēka novēl radošumu un mīlestību, kā arī drosmi jauniem darbiem un sapņiem!