Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2019. gada 15. janvārī mūsu novadniece un daudzu iemīļotu bērnu dzejoļu grāmatu autore Leontīne Apšeniece svinēja nozīmīgu dzīves un daiļrades jubileju. Rēzeknes Bērnu bibliotēkas plauktos ir atrodamas ļoti daudzas Leontīnes Apšenieces grāmatas, kuras sagādā prieku ikvienam bibliotēkas apmeklētājam un ikvienam grāmatu draugam.

 

     Trešdien, 16. janvārī, par godu Leontīnes Apšenieces svētkiem Bērnu bibliotēkā notika pasākums „Katram sava valodiņa”. Tajā piedalījās gan pati rakstniece, gan arī PII „Auseklītis” audzēkņu grupiņas „Sprīdīši” un „Rūķīši”, vadītāja Ilona Zaharkeviča, metodiķe Alla Ratnika, skolotājas Ingūna Grumolde, Laura Bērziņa, Vita Avišāne un Zinaīda Jurova.

 

     Bērnu bibliotēkas vecākā bibliotekāre Ineta Kuzņecova ciemiņus iepazīstināja ar jubilāri, plašo autores grāmatu klāstu izstādē „Citam – nauda, citam – slava, man ir varavīksne sava” un PII „Auseklītis” bērnu zīmējumu izstādi, kurā attēloti notikumi un galvenie varoņi no Leontīnes Apšenieces dzejoļiem.

 

     PII „Auseklītis” bērni un skolotājas pasākumam bija ļoti nopietni un cītīgi gatavojušies un iepriecināja gan ar skanīgu dziesmu dziedāšanu mūzikas skolotājas Zinaīdas Jurovas pavadījumā, gan ar skaistu un izteiksmīgu autores dzejoļu skaitīšanu.

 

     Leontīne Apšeniece ir ļoti labs draugs ikvienam bērnam, tāpēc kopā ar ciemiņiem ne tikai sacerēja jaunu dzejoli, bet arī rotaļājās. Autore lasīja savus dzejoļus un kopā ar bērniem attēloja tajos minētās kustības. Lasot dzejoli „Gliemeža lidojums”, soļoja gliemeži, nikni pūta vējš, lidoja lapas, ņaudēja kaķi, smējās pīles un jautrība sita augstu vilni. Pasākuma dalībnieku acīs bija manāmas neviltotas emocijas un patiess prieks par tikšanos ar tik radošu cilvēku kā Leontīne Apšeniece.

 

     Bērnu bibliotēkas kolektīvs priecājās kopā svinēt šo skaisto jubileju un no visas sirds novēl mūsu mīļajai Leontīnei Apšeniecei vēl tikpat daudzus skaistus, radošus un krāsainus gadus!

 

     Pasākuma fotogaleriju skatieties šeit.