Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Pavasaris Bērnu bibliotēkā ienāk ne vien ar uzziedējušām tulpēm logos, bet arī ar jaunām grāmatām. Ieskatīsimies dažās.

 

     Kad nokūst sniegs, tā vien gribas būt tuvāk pie zemes un tajā ko iesēt, lai pasaulē kļūst zaļāks. Evijas Gulbes dzejoļu grāmata „Lidoja sēkliņa” ieved maiguma pasaulē, kur viss ir tik mīļuma pārpildīts, ka gribas lasīt vēl un vēl. Šai grāmatā ir sakopota visa bērnības esence – dubļu zupiņas, mākoņu pētīšana, niķošanās un augšana. Augšana gan cauri gadalaikiem, gan augšana sirsnībā un skaidrumā.

 

     Kad sēkliņas zemē ir iesētas, var doties pabarot zvērus. Inese Paklone dzejoļu grāmatā „Zvēru barošana” lasītāju ieved zoodārzā, ar maza zēna acīm ļaujot noraudzīties dzīvnieku pusdienošanas paradumos. Grāmatu īpašu padara trāpīgās, izzinošās detaļas un skanīgais valodas plūdums, ar negaidītām un spožām atskaņām, kā arī mākslinieces Gundegas Muzikantes papīra griezuma tehnikā veidotās dzīvnieku ilustrācijas. Savukārt par tīģera aizraujošo nakts dzīvi pastāsta Pšemislavs Vehterovičs grāmatā „Būt kā tīģerim”. Grāmata ir ļoti koša, asprātīga un draiskulīga, gluži kā tīģeris.

 

     Mauri Kunnass grāmatā „Aizraujošais piedzīvojums kosmosā” lasītāju aizved uz tālu nākotni, kad ceļošana kosmosā ir ikdiena, un aicina doties kopā ar ceturtā gadu tūkstoša skolēniem fantastiskā ceļojumā, iepazīstoties ar planētām, pavadoņiem, Sauli un Visumu. ŠĪ grāmata var noderēt arī jaunāko klašu skolēniem, apgūstot dabas zinības, jo asprātīgais stāsts par piedzīvojumiem Visumā mijas ar reāliem faktiem par planētām, pavadoņiem un citiem debess ķermeņiem.

 

     Šķiet, vairumam bērnu ir ienācis prātā, vai mani vecāki  patiešām ir mani vecāki, kāpēc nevar nopirkt visu, ko kāro, kāpēc gribas darīt to, kas ir aizliegts, kāpēc jāiet skolā? Uz šiem un citiem svarīgiem jautājumiem, kas bērniem rodas augot, atbildes rast palīdzēs „Lielo jautājumu enciklopēdija komiksos „Kāpēc?””.

 

     Anjas Portinas grāmata „Radio Popovs” ir aizraujošs, humorpilns un labestīgs stāsts par deviņgadīgo Alfrēdu, kurš dzīvo praktiski viens pats. Mammu zēns nekad nav redzējis, bet tētis vienā laidā brauc komandējumos un brīžiem, šķiet, aizmirst par dēla eksistenci. Kādu nakti Alfrēds nolemj sekot noslēpumainajai svešiniecei, un tā sākas neaizmirstami piedzīvojumi, kas pilnībā maina ne vien Alfrēda, bet arī citu novārtā pamestu bērnu dzīvi.

 

     Markam ir mamma, tētis, vecmāmiņa un kaķis, taču vectēva nav. Vecmāmiņa par viņu negrib runāt, arī mamma par savu tēvu neko nezina. Annas Krasiļščikas grāmata „Klau, aizbrauksim uz Unalašku” ir ļoti mūsdienīgs stāsts, kurā atspoguļojas 21. gadsimta smeldze un vientulības sajūta, pat esot kopā ar citiem cilvēkiem. Sava vieta grāmatā ir arī fotogrāfijai. Vai Marks atradīs savu vectēvu?

 

     Kādas grāmatas vēl ir jaunumu plauktā, nāc lūkot uz bibliotēku!