Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Septembrī, Dzejas dienu mēnesī, Rēzeknes Bērnu bibliotēka aicina ne tikai lasīt un rakstīt dzejoļus, bet arī neaizmirst ielūkoties bibliotēkas jauno grāmatu plauktā, kurā ir atrodama ļoti interesanta un ikvienai vecumgrupai atbilstoša lasāmviela.

 

     Turpinājumā neliels ieskats dažās no jaunākajām grāmatām.

 

     Pasaule ir skaista tik, cik skaistu mēs to paši redzam. Lai arī septembris turpina lutināt ar silto un vēl joprojām vasarīgi saulaino laiku, tik un tā gan pašiem mazākajiem lasītājiem, gan arī viņu vecākiem ir vērts izlasīt I. Ziemaņa stāstu „Peļķīte”, kas stiprina pašapziņu un katrā peļķītē rosina saskatīt debesis.

 

     Uz sarunām par draudzību un drosmi, zinātkāri un ticību priecīgām pārmaiņām  mudinās arī K. Neimanes pasaka „Rolis un Brunis iepazīst pasauli”.

 

     Ar H. Ēvreosa grāmatas „Melne” starpniecību pie lasītājiem, it sevišķi, 2018. gada Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas ekspertiem, ir atgriezusies trijotne – Elne, Rūne un Illa – no vairākkārt apbalvotās grāmatas „Brūne”.

 

     Mūsdienās ļoti aktuāla tēma ir bērnu drošība un veselība. Arī I. Zanderes jaunā dzejoļu grāmata „Bērns, kas neiekrita” veltīta bērnu drošībai, traumām un bīstamajām situācijām, no kurām jāmācās uzmanīties, lai nenotiktu trakas lietas un nevajadzētu saskarties ar „Viņu”. Kas ir šis „Viņš”? To jūs uzzināsiet, atverot un lasot I. Samauskas humorpilno grāmatu „Trakas lietas jeb ieraksti policijas dežūržurnālā”. Šī luga ir sarakstīta vieglā un ritmiskā valodā, un to ir aizraujoši ne tikai lasīt, bet arī iestudēt un veiksmīgi izspēlēt gan kādā klases pēcpusdienā, gan pagarinātās dienas grupas nodarbībā, gan skolēnu teātrī.

 

    Lasot Dz. Tilaka grāmatu „Piedzīvojumu meistari”, piedzīvojums sekos piedzīvojumam – pakaļdzīšanās un zagļu ķeršana, traki izgudrojumi un idejas, nakšņošana neparastās vietās, bēgšana, niršana upē, superīgi atradumi utt. Ikviena rāmajā ikdienā tiks ienestas ievērojamas pārmaiņas, taču īstenībā viss nav tā, kā pirmajā brīdī izskatās.

 

     Pie lasītājiem ir nonācis arī pašmāju ievērojamās rakstnieces un publicistes D. Rukšānes jaunākais prozas darbs „Mīlasstāsti”. Šis stāstu krājums veido iejūtīgu, skaudru skatījumu ne tikai uz sievietes emociju pasauli, bet arī uz viņas ikdienu un dzīvi mūsdienu realitātē.

 

     Lai veiksmīgs un panākumiem bagāts jaunais mācību gads! Lai spilgts un košs rudens sākums! Uz tikšanos Rēzeknes Bērnu bibliotēkā!