Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Līdz ar bērniem un jauniešiem grāmatu vērtēšanā piedalīties aicināti ir arī vecāki.

 

     Vecāku žūrijas dalībniekiem ir jāizlasa četras savas grupas grāmatas un divas grāmatas no jebkuras no bērnu un jauniešu grupu kolekcijām. Nedaudz ielūkosimies vecāku grupas grāmatu kolekcijā.

 

     Lauras Vinogradovas grāmata „Upe” lasītāju ieved it kā mierīgā, rāmā upes tecējumā, tomēr dziļumā mēdz būt gan apslēptas straumes, gan akmeņi, pret kuriem sāpīgi var sasisties, lecot ūdenī. Laura Vinogradova par šo garstāstu ir ieguvusi Eiropas Savienības balvu literatūrā.

 

     Teo ir atradis iespēju izdzīvot, diemžēl šī iespēja viņu pamazām arī nogalina… Matiss ir Teo labākais un vienīgais draugs. Viņš apzinās, ka Teo aizraušanās ir bīstama, tomēr arī klusē. Jo baidās, jo negrib nodot draugu… Šķiet, ka Elēna ir vienīgā, kas nojauš, ka Teo ir smags noslēpums, kuru viņš cenšas pasargāt jebkuriem spēkiem. Bet Elēnas, Teo skolotājas, izmisīgie centieni izdibināt Teo noslēpumu un palīdzēt zēnam atduras pret apkārtējo vienaldzību, jo – viņš ir introverts, kluss zēns, kurš nesagādā problēmas, tad nu lai tā tas arī paliek… Turklāt Elēnas centieni izprast Teo atmodina arī viņas pašas pagātnes rēgus... Delfīnes de Vigānas „Lojalitātes” ir skaudra grāmata. Grāmata, kas kliedz – tu nedrīksti neredzēt!

 

   

 

     Kristīnes Ulbergas grāmata „Kariete uz Santjago” ir neparasts svētceļojuma uz Santjago stāsts, balstīts patiesos notikumos. 2015. gada vasarā autore kopā ar draudzenes tīņa vecuma dēlu Aleksi devās 900 kilometrus garajā ceļā uz Santjago. Grāmata ir gan par fiziskā ceļa grūtību pārvarēšanu, gan arī metaforisks ceļojums pašiem pie sevis un negaidītas vizionāras atklāsmes.

 

     Emocionāli intensīvi par sērām, par laika ritējumu, par pieaugšanu un notikumiem, kas atsakās pārvērsties par pagātni stāsta Selja Ahava grāmatā „Lietas, kas krīt no debesīm”. Sāras mammai ir trāpījis no debesīm krītošs ledus gabals, Sāras tētis ir ieslīdzis savās sērās, un meitenei nākas pārvākties pie Annutantes uz muižu. Sāra atceras reiz mammas stāstītās pārveidotās pasakas un mēģina tikt galā ar sāpīgajām atmiņām par mammu.

 

     Gaidām lasītāju pulkā arī bērnu vecākus!