Viens no darbiem, kuri būs skatāmi izstādē
Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     …fotoizstāde ar šādu nosaukumu, sagaidot pilsētas svētkus, būs skatāma Rēzeknes 2. bibliotēkā.

 

     Fotogrāfiju autors Ainis Juškāns fotografē jau kopš agras jaunības, savulaik bildēšanas prasmi un zināšanas par fotogrāfiju izgatavošanu apguvis no sava tēva, kurš Ainim un viņa māsai mācījis ne vien fotografēt, bet arī pareizi izturēties pret galveno darbarīku – fotoaparātu.

 

     Fotografēšana ir A. Juškāna mīļākais hobijs, bērnībā abi ar māsu stundām ilgi esot varējuši sēdēt tumsā, piedaloties fotogrāfiju izgatavošanas procesā, un no sirds apbrīnojuši melnbaltos un vēlāk arī krāsainos darbus, kas tapuši galarezultātā. Kvēlākais sapnis piepildījies tad, kad pats ticis pie sava pirmā aparāta – „Smena 8-M”.

 

     Rēzekni un tās rajonu, īpaši pasākumus, A. Juškāns fotografē jau sen, kopš 15 gadu vecuma darbi publicēti „Darba Karogā” (tagadējais nosauk. „Rēzeknes Vēstis”) un „Mōras Zemē”.

 

     Ir piedalījies konkursos „Neparastais ikdienišķajā Rēzeknē” (rīkotājs Rēzeknes Dome, skatītāju simpātiju balva), „Mans putns” (Latvijas Dabas muzeja 11. fotokonkurss), „Novads fotogrāfijās”, „Eiropa Latgalē (Lobs loba namaitoj)” (rīkotājs Latgales fotogrāfu biedrība) un izstādē „Latgales sirds – rēzekniešu acīm” (rīkotājs biedrība „Ar sirdi Latgalei”).

 

     Izstāde „Rēzekne – skaista nudien” pilsētas 2. bibliotēkā būs skatāma no 28. jūlija līdz 20. augustam. Aicinām aplūkot!