Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Latvijas Televīzijas ēterā skatāms raidījumu cikls “Literatūre”. Tajā nešķiramais ceļotāju pāris Marta Selecka un Gustavs Terzens kopā ar rakstniekiem un grāmatām apceļo latviešu literatūras pasauli.

 

     Tagad arī Rēzeknes 2. bibliotēkas lasītavā kā daudzviet citur Latvijā ir izvietots grāmatu plaukts “Literatūre”, kurā pieejama lielākā daļa grāmatu, kas tiks apskatītas šajā raidījumu ciklā.

 

     Raidījums “Literatūre” aicina ikvienu interesentu līdz gada beigām izlasīt 20 grāmatas. Vairāk par šīm grāmatām un to autoriem skatieties raidījumā “Literatūre” ik ceturtdienu pl. 20.00 LTV1 kanālā vai raidījumu ierakstos www.lsm.lv jebkurā sev ērtā laikā.

 

    Bibliotēkas grāmatu plauktā “Literatūre” apskatāmi un līdzi uz mājām paņemami tādi darbi kā Annas Rancānes “Advente”, Antona Rupaiņa “Māra mostas” un “Baltie tēvi”, Anšlava Eglīša “Cilvēks no Mēness”, Ernesta Birznieka-Upīša “Izlase”, Ingas Ābeles “Lugas”, Ievas Melgalves “Mēness teātris”, Kārļa Skalbes “Pasakas”, Kārļa Vērdiņa “Dilles tante” un “Pieaugušie”, Marģera Zariņa “Viltotais Fausts jeb pārlabota un papildināta pavārgrāmata”, Māra Bērziņa “Gūtenmorgens”, Paula Bankovska “18” un Viļa Lāča “Zvejnieka dēls”.

 

     Grāmatas gaida savus lasītājus Atbrīvošanas alejā 166, ēkas otrajā stāvā.