Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Jaunajā gadā daudz jaunu grāmatu dažādām lasītāju kategorijām un gaumēm  – 2. bibliotēkas krājums tiek papildināts ar 56 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Mūsu ikdienas izvēles un darbības nereti uz vidi atstāj lielāku ietekmi nekā mēs domājam, tāpēc ir svarīgi kopš bērnības apzināties galvenos vides un dabas aizsardzības principus. Ar sērijā “Kādēļ? Kāpēc? Kā tā?” izdotās grāmatas “Mēs sargājam apkārtējo vidi” palīdzību vecāki varēs  iepazīstināt bērnus ar vides aizsardzības tēmu  un kopā ar bērniem atrast atbildes uz dažādiem jautājumiem, piemēram, kāpēc mums jāsargā apkārtējā vide un kāpēc mēs šķirojam atkritumus.

 

     Somu rakstnieku Timo Parvela un Pasi Pitkenena “Kepler62." 4. grāmata "Atklājēji” pusaudžus ievedīs noslēpumainajā kosmosa pasaulē. Kosmosa kuģis  sasniedz mērķi – planētu Kepler-62e. Izrādās, ka tā ir piemērota dzīvošanai daudz vairāk, nekā bērni bija iztēlojušies, dodoties prom no Zemes. Taču arī uz paradīzei līdzīgās planētas var atgadīties tādas nelāgas lietas kā noslēpumainas slimības saasināšanās un citas nebūšanas. Ekspedīcijas dalībnieki uz šīs planētas atklāj arī dzīvu būtņu pēdu nospiedumus. Vai šīs būtnes ir draugi vai ienaidnieki – to varēs uzzināt, izlasot grāmatu.

 

     Daudziem lasītājiem varētu būt interesanti izlasīt Armanda Pučes versiju par Raini grāmatā “Ar baltiem cimdiem jeb Artura Nagliņa brīnišķīgie piedzīvojumi”. Jau pirms grāmatas lasīšanas varētu rasties jautājums, kas ir Arturs Nagliņš? Te ir jāpaskaidro, ka ar šo vārdu un uzvārdu dzejnieks Rainis dzīvoja Šveices trimdā. Zīmīgi, ka tieši šajā laikā viņš radīja praktiski visus savus lielākos un zināmākos darbus. “Grāmata nav par dzejnieku, bet gan par personību, kas sev apkārt pievilka ne tikai trauksmainas revolucionāras trīsas, bet arī avantūras, mahinācijas, aizdomīgus paziņas, neskaidrus darījumus, dīvainus sānsoļus. Ņemot vērā, ka visos laikos režīmi un varas Raini izmantoja, atklāts paliek jautājums – kāpēc viņš bija vajadzīgs visiem, bet izrādījās – nederēja nevienam?” sava darba būtību apraksta Armands Puče.

 

     Pieprasītajā amerikāņu rakstnieces Džūlijas Kvinnas darbu sērijā “Bridžertoni” ir iznākusi trešā grāmata “Džentlmeņa piedāvājums”. Grāmatas varone Sofija Beketa ir ielavījusies lēdijas Bridžertonas slavenajā masku ballē un tur sastop  savu Sapņu Princi. Viņa jūtas kā karaliene, virpuļojot dejā dzīvespriecīgā un nepiedienīgi skaistā Benedikta Bridžertona stiprajās rokās.  Kopš šīs maģiskās nakts mirdzošais tēls sudrabotā tērpā ir padarījis Benediktu aklu pret visām citām daiļavām, viņš ir zvērējis atrast un apprecēt savu noslēpumaino skaistuli. Vai viņš ļaus vaļu savai sirdij?

 

     “Slepkavības Flīthausā” ir noslēpumiem caurvīts kriminālromāns, ko sarakstījusi pasaulslavenā romānu cikla “Septiņas māsas” autore Lūsinda Railija. Briesmīgs notikums – kāda skolēna nāve  Norfolkas privātskolā šokē visus. Prestižās skolas direktors cer, ka tas ir tikai traģisks negadījums, taču policijai notikušais šķiet ļoti aizdomīgs. Lietas izmeklēšana tiek uzticēta detektīvinspektorei Džezminai Hanterei, kura kopā ar uzticamo kolēģi seržantu Mailsu Džezmina nokļūst privātskolas slēgtajā vidē. Liecinieku iztaujāšanā par Čārlija Kavendiša traģisko bojāeju sākas satraucošu un neparedzētu notikumu virkne. Izrādās, ka Flīthausa glabā daudz tumšu noslēpumu.

 

     Vakara romānu sērijā šoreiz ir iznācis Gunāra Tirzīša romāns “Leģionārs”, kurš lasītājus aizvedīs tajos laikos, kad visapkārt valdīja padomju varas režīms. Pēc vairākiem izsūtījumā pavadītiem gadiem bijušais leģionārs Roberts atgriežas Rīgā. Viņam ir paveicies palikt dzīvam un agrākajā mājvietā sastapt tuviniekus – brāļa ģimeni. Vēl pēc kāda laika izdodas arī iekārtoties darbā un nu pamazām jāsāk aprast ar padomju realitāti, kas nebūt nav vienkārši. Laiks un jaunatklāta mīlestība pamazām dziedē brūces...

 

     Jaunā latviešu autore Mērija Elizabete Kalniņa pārsteidz lasītājus savu otro romānu “Uguns un pulveris”, kas uzrakstīts  romantiskās erotikas un spriedzes trillera žanrā. Grāmatas varonis Dāvids ir pati pilnība – iekāres viesuļvētra, seksualitātes kvintesence. Viņam piemīt viss, ko vien sieviete var vēlēties, taču  nav iegūstams, vien atstāj  pēc sevis baudas alkas un neaizmirstamas atmiņas. Vienā no saviesīgajiem pasākumiem Dāvida ceļi krustojas ar Rūtu, kura gluži kā šaujampulveris, sprakšķēdams karstajās liesmu mēlēs, iededz Dāvida dvēselē uguni, ko viņš nespēs apslāpēt. Taču eksistē kāds cilvēks, kurš alkst atriebties Dāvidam par savu seksa verdzībā pārdoto māsu…

 

Laipni aicināti mūsu bibliotēkā!

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.