Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2018. gada 4. janvārī Rēzeknes 2. bibliotēka saviem lasītājiem piedāvās 20 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no tām.

 

     Mazākajiem lasītājiem piedāvājumā iemīļotās bērnu dzejoļu un daudzu populāru dziesmu tekstu autores, mediķes un arī bijušās bibliotekāres L. Apšenieces jaunā grāmata “Rīga svin”.

 

     Bērnus un viņu vecākus iepriecinās arī jaunais anekdošu krājums “Čau, ko dari?”, kuru sastādījusi G. Pitkevica. Šai grāmatai atlasītas svaigas un aktuālas anekdotes bez “bārdas”, kas padara to par īpaši patīkamu lasāmvielu.

 

     Savukārt pieaugšos ieinteresēs D. Dreikas romāns “Šaubu mitekļi”. Tajā attēloti vairāku paaudžu attiecību samezglojumi, kas rodas gadu gaitā. To atrisinājumi ir gana negaidīti. Autore akcentē to, ka sliktais dažkārt izrādās labāks par šķietami apbrīnas cienīgo, kas upurē visu slavaskāres un egoisma dēļ.

 

     Jaunumos arī talantīgās un populārās esejistes V. Beinertes grāmata “Mans zelts”, kurā apkopotas esejas un sarunas ar Latvijā pazīstamām personībām – Egilu Levitu, Raimondu Paulu, Imantu Lancmani, Roaldu Dobrovenski, Albertu Belu un vēl desmit izcilām personībām valsts un vēstures kontekstā.

 

     Grāmatā “Hipijs” populārais brazīliešu rakstnieks P. Koelju lasītāju aizved nesenā pagātnē, lai vēlreiz pasapņotu kopā ar paaudzi, kas ilgojās pēc miera un uzdrīkstējās apšaubīt patērētājsabiedrībā pastāvošo vērtību sistēmu.

 

     Savukārt L. Grofas romāns “Gaisma un niknums” piedāvā izbaudīt aizraujošu drāmu un episku mīlas stāstu. Tas ir sava veida pētījums par laulības dzīvi, kā arī kreatīvu partnerattiecību portretējums, kas atmodina prātu un saviļņo sirdi.

 

     Atgādinām lasītājiem, ka Rēzeknes 2. bibliotēkā Jauno grāmatu diena ir katra mēneša pirmā piektdiena. Šomēnes – 4. janvāris. Ikviens interesents tiek laipni gaidīts bibliotēkā!