Tuvojas ikgadējā Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa

     2023. gada 13. novembrī plkst. 16.00 Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā (3. stāvā) ar Krēslas stundas lasījumu iesāksies Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa.

 

     Kā jau ierasts, šis projekts notiek novembrī – šogad no 13. līdz 29. novembrim. Ziemeļvalstu Literatūras projektu Ziemeļvalstīs administrē biedrības Norden asociācija, bet Latvijā – Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru.

 

     Šīs nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Projekts ir unikāls ar to, ka gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos Ziemeļvalstu un Baltijas valstu bibliotēku un skolu vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata. Katru gadu tiek veidots jauns plakāts atbilstoši nedēļas tēmai.

 

     2023. gada  Ziemeļvalstu Literatūras nedēļas tēma  – „Ziemassvētki Ziemeļvalstīs”. Dzirdot vārdu „Ziemassvētki”, lielāko daļu cilvēku pārņem patīkamu gaidu sajūta. Vieniem tie asociējas ar sirsnību, jauku gaisotni un kopābūšanu, bet citiem – vientulību, bēdām un atstumtību.

 

    Šī gada lasījumu fragments pieaugušajiem ir no grāmatas „Stargate. Ziemassvētku stāsts”, kuru sarakstījusi norvēģu rakstniece Ingvilla H. Risheija. Autore moderno ikdienas reālismu apvieno ar atsaucēm uz klasiskajām Ziemeļvalstu pasakām un no bērna skatpunkta vēsta Ziemassvētku stāstu par cerībām, nodevību un sapņiem.

 

     Aicinām visus interesentus piedalīties Krēslas stundas lasījumā, esat laipni gaidīti!