1b8e462c 3ae8 4c24 9259 2879de39fe90

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

No 2024. gada 2. līdz 31. maijam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā visi interesenti aicināti apmeklēt mākslinieču apvienības “4elementi”: Dainas Eglītes (1970.), Sandras Sabīnes Jaundalderes (1966.), Evitas Skrebinskas (1975.) un Guntas Terēzijas (1973.) gleznu izstādi “Mīlestības krāsas”.

Apvienībā 4elementi” ir četras mākslinieces, kuras sākotnēji vienojuši maģistrantūras studiju gadi Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā, bet vēlāk –regulāri plenēri un daudzas kopizstādes. Katra no viņām mīt citā Latvijas pilsētā, citā novadā. Atšķiras viņu radošās darbības jomas un mākslinieciskais rokraksts, tomēr visu četru apvienības mākslinieču darbos ir kas vienojošs – poētisks pasaules redzējums un dvēseliskās harmonijas meklējumi.

Izstādē “Mīlestības krāsas” mākslinieces izmanto dažādus tēlus un elementus: bērns, sieviete un vīrietis, antīkās pasaules mitoloģiskie tēli, vēsturiskas personas, arī kādas senas pils sienu gleznojumi, kuros atblāzmojas stāsti par mūžīgo – cilvēkiem un jūtām. Caur personisku, individuālu stāstu par mīlestību, attiecībām un dzīves vērtībām mākslinieces tiecas atrast mūžīgo un pārlaicīgo – spēkus, kas vada cilvēku pasaulē.

Vairāk par mākslinieču daiļradi:

Daina Eglīte: http://artworkdainaeglite.blogspot.com/

http://www.paintingsilove.com/artist/dainaeglite

http://www.youtube.com/watch?v=WJWezAtYQaQ&feature=player_embedded

Gunta Terēzija:  https://www.literatura.lv/personas/gunta-terezija,

https://www.youtube.com/watch?v=4IuZYw2wS9E

Sandra Sabīne Jaundalderes mākslas blogs:  www.sandrasabineart.blogspot.com,

literārais blogs: www.sandrasabinelitera.blogspot.com,

video kanāls: https://www.youtube.com/watch?v=S3V5qaB2idw

Evitas Skrebinskas blogs: http://evitaskrebinskaart.blogspot.com