021020231618

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2023. gada 2. līdz 30. oktobrim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas (RCB) abonementā skatāma Romana Streļcova fotoizstāde “Pasaule zem kājām” no cikla “Radošie lasītāji”.

 

     Romans pats par savu hobiju stāsta šādi. “Mana aizraušanās ar fotogrāfiju sākās kaut kā nemanāmi. Brīvdienās ar draugiem braucu ar velosipēdu ap 20–60 km. Protams, ceļā gribas kaut ko iemūžināt. Mani draugi fotografēja. 

 

     Viens no maniem draugiem aizraujas ar fotogrāfiju un fototehniku. Viņš un citi fotografēja gan mani, gan apkārtni, gan viens otru. Pēc tam kāds piedāvāja man nopirkt nocenoto fotoaparātu FUJIFILM FinePix F40fd, un es nopirku. Ar to es filmēju 3 gadus. Arī tagad varu to izmantot, kad vajag... 

 

     Pēc tam man sagribējās, lai varētu pietuvināt, lai būtu zoom. Lai varētu nofilmēt kādu putnu vai citu dzīvnieku un pēc tam pietuvināt un apskatīt. Tad pēc ieteikuma nopirku NIKON COOLPIX L110, bet man likās, ka tas ne īpaši labi pietuvina. Un pēc nepilna gada es nopirku citu NIKON aparātu. Tas bija NIKON COOLPIX Р500. Ar to es filmēju jau vairāk nekā 3 gadus. Lietojot to, es uzzināju par foto kompozīcijām un citām gudrībām. 

 

     Pēc tam radās vēlme uzlabot savas fotogrāfijas, un es nopirku Eduarda Krafta foto kursu. Tad P500 jau vairs nevarēja realizēt manas vēlmes, un es iegādājos savu pirmo spoguļkameru NIKON D3300. Nu nācās mācīties apstrādāt fotogrāfijas un apgūt fotošopa kursu LeonFoto Austrumlatvija fotoskolā Rēzeknē.”

 

R. Streļcova darbus var apskatīties:

  • Facebook.com (Ram Strelcov);
  • Fotokto.ru (Рам Стрельцов);
  • Instagram.com (ram_strelcov).