Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2022. gada 1. līdz 30. septembrim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā skatāma Bronislavas Seleckas kabatas kalendāru kolekcijas izstāde “Gads aiz gada”.

 

     Bronislava kabatas kalendārus kolekcionē jau apmēram 40 gadus, un šobrīd viņai ir aptuveni 1000 pilnīgi atšķirīgi kalendāri. Tie ir sakārtoti pa tēmām, piemēram, puķes, dzīvnieki, multiplikācijas filmas, aizsargājamie augi, tehnika, muzeji, cirks, dabas skati, Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pilsētas u. c. Viņas kolekcijā vecākais ir 1975. gada kalendārs. Izstādē varēs aplūkot daļu no Bronislavas plašās kolekcijas.

 

     Bronislava Selecka visu savu darba mūžu ir veltījusi bibliotēkai. Viņa ir mācījusies Kultūras darbinieku tehnikumā Rīgā. To pabeigusi, 1974. gadā sāka strādāt Viļānu bērnu bibliotēkā, vēlāk Viļānu Centrālajā bibliotēkā. No 1992. gada 21. septembra – Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā, bet no 1995. gada – Rēzeknes 2. bibliotēkā, kur no 1996. gada līdz 2013. gada 30. jūnijam bija  bibliotēkas vadītāja. Tagad Bronislava vairāk laika var veltīt grāmatu lasīšanai un kabatas kalendāru kolekcionēšanai.

 

     Aicinām apskatīt interesanto izstādi!