Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2022. gada 1. līdz 31. martam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā skatāma Silvijas Potašas gleznu izstāde „Mana raibā pasaule”.

 

     Ar eļļas krāsām viņa iepazinās tikai aptuveni pirms sešiem gadiem. Silvijai vairāk patīk gleznot ainavas, tad portretus, retāk kluso dabu.

 

     Gleznu autore stāsta: „Esmu dzimusi Skrundā, bet pašlaik dzīvoju Rēzeknes novada Lendžu pagastā. Man ir 67 gadi. Bērni jau lieli, darba pienākumu nav, bet enerğija kūsā pēdējiem 30 gadiem par godu. Padevos aicinājumam aiziet pie mākslinieces Ilvijas Juškevičas uz gleznošanas studiju. Izrādījās, ka kaut ko saredzu, kaut kas sanāk un patīk arī. 62 gados nopirku pirmās eļļas krāsas....un tad aizrāvos.

 

     Patīk krāsu plastika un daudzveidība, sāku redzēt krāsu toņus visapkārt. Gleznošana vislabāk padodas no rīta. Patīk apmeklēt izstādes, piedalīties plenēros un skatīties online gleznošanu pat no visas pasaules. Mani atbalsta mākslinieks Pāvels Ostapcevs. Viņš sniedz padomus, nelielu uzslavu, kā arī kritiku. Vajadzīgajā vietā piebaksta. Es esmu satikusi pareizos cilvēkus pareizajā laikā un domāju, ka katram cilvēkam ir savs talants, kas jāatrod un jāattīsta.”

 

     Aicinām apskatīt izstādi! Ievērojiet epidemioloģiskās drošības noteikumus!