Neparastie rēzeknieši

     No 2022. gada 17. janvāra līdz 28. februārim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas (RCB) abonementā būs skatāma Irinas Antonovas fotoizstāde „Neparastie rēzeknieši”.

 

     Irina Antonova mācījusies Rēzeknes Lietišķās mākslas vidusskolā, strādājusi par pasniedzēju Rēzeknes Skolotāju institūtā, bet jau no 1995. gada ir laikraksta „Panorama Rezekne” fotogrāfe un vizuālā noformētāja. Kopš 2012. gada Rēzeknes pilsētas domes Dzimtsarakstu nodaļā iemūžina katra precēta cilvēka satraucošāko brīdi – laulību reģistrāciju.

 

     Viņa ir piedalījusies fotogrāfiju konkursos „XX gadsimts Rēzeknē” (I prēmija), „Rēzekne – Latgales kultūras un izglītības pilsēta” (III prēmija), ir bijušas divas personālizstādes: „Mīlestības vārdā...” (2009) un „Neparastie rēzeknieši” (2017).

 

     Fotogrāfi draugi un paziņas raksturo kā īstu dabas draugu un sargu. Viņa prot saskatīt skaisto un neparasto ikdienišķajā.

 

     Irina saka: „Galvenais – lai vienmēr līdzās ir fotokamera, kura ir neatņemama mana dzīvesveida sastāvdaļa. Ņemot vērā manu darba specifiku, tā parasti arī ir. Dzīvnieku un putnu fotogrāfijas vienmēr ir unikālas un tikai vienā eksemplārā. Šis ir viens no fotogrāfijas žanriem, kur nepieciešama īpaša pacietība un mīlestība pret visu dzīvo. Droši vien tāpēc tik interesants ir netveramais mirklis, kas rada emocijas un jūtas, iespaido ar saviem tēliem un sižetiem.”

 

     Izstāde pārstāv ciklu „Radošie lasītāji”, kas uzsākts 2019. gadā un veidots ar mērķi parādīt bibliotēkas lasītāju mākslinieciskos talantus.

 

     Aicinām apskatīt izstādi, esat laipni gaidīti! Ievērojiet epidemioloģiskās drošības noteikumus!