Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2021. gada 1. līdz 30. septembrim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā (2. stāvā) apskatāma Lidijas Sosnares gleznu izstāde „Iedvesma”.

 

     Lidija Sosnare ir rēzekniete. Pabeigusi Daugavpils pedagoģiskā institūta (DPI) Fizikas un matemātikas fakultāti un ilgus gadus strādā par matemātikas skolotāju. Jau no bērnības viņai ir paticis zīmēt.

 

     Pirmā zīmēšanas skolotāja Lilija Laganovska iemācīja saredzēt apkārtējā vidē skaisto un attēlot to uz papīra lapas. Vidusskolas gados tika apmeklēta zīmēšanas studija Rēzeknes kultūras namā, kuru vadīja mākslinieks Jakovs Beketovs. Pēc vidusskolas beigšanas bija vēlme kļūt par arhitekti. Gatavojoties iestājeksāmeniem, labus kompozīcijas un zīmēšanas pamatus ielika mākslinieks un pedagogs Vasīlijs Poļakovs.

 

     Lidija veiksmīgi iestājās Rīgas celtniecības tehnikuma arhitektūras nodaļā. Bet dzīve pagriezās tā, ka viņa tehnikumu pameta un iestājās DPI, absolvēja to un kļuva par pedagoģi.

 

     „No pagājušā gada gleznošana ir mans hobijs, mana atpūta. Meita ar dēlu dzimšanas dienā uzdāvināja molbertu, audeklu un akrila krāsas. Un tad viss sākās! Abstrakto gleznu veidošanas tehniku mācījos no interneta resursiem. Pārsvarā gleznoju ziedus no dabas. Lielu paldies gribas teikt māksliniecei un režisorei Larisai Ščukinai par ieskatu krāsu pasaulē un pamācību, kā strādāt akrila tehnikā!”

 

     Izstāde pārstāv ciklu „Radošie lasītāji”, kas uzsākts 2019. gadā un veidots ar mērķi parādīt bibliotēkas lasītāju mākslinieciskos talantus. Aicinām apskatīt izstādi! Laipni gaidīti!