Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2018. gada 26. jūlija līdz 13. augustam Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā (2. stāvā) skatāma ceļojošā  izstāde „Vaira Vīķe-Freiberga. Ar Sauli”. Tā iepazīstina ar bijušās Latvijas Valsts prezidentes dzīves un darba gājumu. Izstāde tapusi Salaspils novada bibliotēkā kā veltījums eksprezidentei apaļā dzīves jubilejā, kura nosvinēta pērnā gada 1. decembrī.

 

     Atzīmējot bijušās Latvijas Valsts prezidentes (1999-2007), dainu pētnieces, psiholoģijas profesores Vairas Vīķes-Freibergas jubileju un Latvijas simtgadi, Salaspils novada bibliotēka ir izveidojusi izstādi „Vaira Vīķe-Freiberga. Ar Sauli”. Izstādes apmeklētājiem tiek dota iespēja ielūkoties Vairas Vīķes-Freibergas dzīves gājumā, sākot no bērnības un bēgļu gaitām Otrā pasaules kara laikā, līdz pat viņas pēcprezidentūras darbībai šodien. Izstāde ietver plašu faktu un foto liecību klāstu, veidojot daudzbalsīgu vēstījumu par spilgtu un Latvijai nozīmīgu pasaules mēroga personību, kuras veikums ir neaptverams.

 

     Izstāde tapusi ar Salaspils novada pašvaldības finansiālu atbalstu sadarbībā ar Daugavas muzeju. Ekspozīcijas satura veidošanā ieguldījumu sniedzis Vairas Vīķes-Freibergas dzīvesbiedrs Imants Freibergs un sekretāre Daina Lasmane. Izstādes tapšanā piedalīusies arī māksliniece Daina Zilauce, fotogrāfs Kaspars Suškevičs, Salaspils. 1. vidusskolas skolotāja Daina Tauriņa un viņas audzēkņi, kā arī poligrāfijas kompānija Lattims.

 

     Ceļojošo izstādi papildina Rēzeknes Centrālās bibliotēkas krājumā esošās grāmatas, kuras sarakstījusi V. Vīķe-Freiberga. Tāpat ikvienam lasītājām ir iespēja iepazīties ar bibliotēkas izdevumiem par eksprezidentes dzīvi un darbību. Šīs grāmatas var paņemt arī lasīšanai mājās.

 

     Nāciet aplūkot izstādi!